Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"SAIK känns som nummer ett"

/
  • Daniel Bäck i samband med SAIK:s resa till Kina i januari.

Allroundspelaren Daniel Bäck stannar i SAIK ytterligare tre år.
Nu vill mittfältaren bli helt ordinarie – och är inte främmande till att ersätta Erik Säfström.
– Jag ska försöka visa att jag kan ta den halvplatsen, säger 28-åringen.

Annons

Han är fostrad i Gripen Trollhättan, men flyttade till Sandviken och SAIK inför säsongen 2009/2010.

Sex år senare är Daniel Bäck kvar på orten – och på torsdagen blev det klart att han stannar i SAIK ytterligare tre säsonger.

– Jag trivs väldigt bra i Sandviken och känner mig rotad här med familjen. SAIK har varit förstaalternativet som jag har känt och det har bara handlat om att komma överens och skriva på, säger han.

Treårskontrakt – en indikation på att det verkligen är SAIK som gäller för dig?

– Absolut, jag har landat här i Sandviken nu. Det är framför allt ett bra lag som alltid är ute efter att vara bäst. Bandymässigt ser jag inget annat som är bättre. Där känns SAIK som nummer ett.

Under våren har Daniel Bäcks moderklubb varit offensiv på spelarmarknaden. Senast på torsdagen gjorde Gripen Trollhättan klart med Villa Lidköpings mittfältare Linus Rönnqvist. Daniel Bäck, som haft ett utgående kontrakt med SAIK, bekräftar att intresse från västkusten har funnits även för honom.

– Jag har haft kontakt med dem och det har jag haft några gånger genom åren eftersom jag är därifrån. Det är inget konstigt, säger han.

Har det på något sätt varit aktuellt med en flytt hem?

– Nej, egentligen inte. Inte så länge SAIK har varit aktuellt, det har varit mitt huvudspår.

Kan du sakna västkusten ibland?

– Det kan jag inte påstå. Man är hemma en del på sommaren och får träffa vänner och familj då. Hemlängtan kan jag inte säga att jag har.

Daniel Bäck anlände till SAIK som ytterhalv. Numera ser han sig själv mer som mittfältare. Men i ett alltid starkt lagbygge har den 28-årige allroundspelaren inte kunnat ta en helt ordinarie plats.

Nu hoppas han bli Erik Säfströms ersättare som vänsterhalv sedan lagkaptenen lämnat för proffsspel i ryska Neftyanik.

– Jag ska försöka visa att jag kan ta den halvplatsen. Det vore skönt att få vara med och bidra mer och spela på det sättet. Som halv spelar man ju ganska mycket, säger han.

Att vinna en bil på SAIK:s lotteri igen, kan det vara en målsättning under de kommande tre åren?

– Haha. Det vore väl inte helt fel, men det ska mycket till om det blir lott nummer 20 igen. Men det var fantastiskt att det hände, säger Daniel Bäck, som vann en bil i pausen när SAIK mötte Västerås SK på annandagen.

Hur blev det med den där bilen till slut? Sålde du den?

– Vi hade den i en vecka eller något, men nu är den såld. Vi var inte i behov av den och det vore synd om den bara hade fått stå. Vi fick lite pengar i stället och det är alltid välkommet med lite extra i kassan. Men det var en rolig grej.

Mer läsning