Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK körde över ungt Edsbyn

/

Christoffer Edlund är tillbaka i SAIK.
I träningsmatchen mot Edsbyn visades lagets nya superoffensiv upp sig för första gången.
– Vi gör några otroligt snygga mål, säger han efter 10–3-vinsten.

Annons

Efter ett års äventyr i Ryssland och Jenisej är Christoffer Edlund tillbaka i SAIK. I torsdagens träningsmatch mot Edsbyn gjorde han comeback som lagkapten, och presenterade sig direkt.

I första halvlek dundrade han in två hörnmål. Och i andra blev han läckert framspelad av radarpartnern Patrik Nilsson, och sprätte upp bollen i bortre hörnet.

– Det var kul i dag. Roligt att vi ger så mycket till varandra där framme. Det blir viktigt framöver, säger Christoffer Edlund.

I och med hans återkomst har laget en fruktansvärd offensiv. Med målskyttar som Erik Pettersson och Patrik Nilsson samt kreatörerna Daniel Mossberg och Linus Forslund får lagen i elitserien se upp i vinter.

Mot Edsbyn länkade stjärnorna samman flera gånger och bjöd på drömmål. Christoffer Edlund gav sig själv bara godkänt i betyg – trots tre mål och en assist.

– Jag har bara varit borta tre veckor i lunginflammation, så jag har bara något pass i benen. Orken är inte där än, men några sekvenser var bra.

Hur var det att vara tillbaka?

– Riktigt kul. Fantastiskt att få kliva ut här i arenan med publiken.

I senaste träningsmatchen mot Västerås släppte SAIK in nio mål. Den här gången sattes inte försvaret på lika stort prov. Edsbyn saknade nämligen en rad viktiga namn.

Jonas Edling, Joel Edling, Mattias Hammarström och Daniel Liw kom inte till spel. Dessutom tvingades Daniel Välitalo av isen, efter en lårkaka.

– Det var en riktigt tuff match, men en bra genomkörare. Resultatet var rättvist, säger Edsbyns lagkapten Jocke Svensk.

Med manfallet i truppen fick sex juniorer gott om speltid i Edsbyn. 97:an Joel Wilhelmsson gjorde ett mål, och hade bud på fler.

– Alla juniorer gör det bra. Det var tre-fyra stycken som var med för första gången i dag. Vi skapar ändå rätt mycket i dag, och gör det helt okej offensivt. Det är väl det vi får ta med oss, säger Jocke Svensk.

Mer läsning