Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK med serieseger i sikte

/
  • Senast Broberg gästade Sandviken handlade det om en femte och avgörande kvartsfinal. Nu möts lagen igen.

Med en Kinaresa i ryggen tar SAIK sats inför elitseriens avslutning.
Seriesegern hägrar med fem omgångar kvar att spela.
– Det är viktigt att hitta formen in i slutspelet, säger SAIK-tränaren Stefan Söderholm.

Annons

SAIK har verkligen allt i egna händer. I en haltande tabell har laget just nu fem poängs avstånd ner till Västerås på andraplatsen, och ett ganska fördelaktigt spelschema med tre av fem matcher på hemmais.

Senast SAIK vann elitserien var 2012, och som seriesegrare får man förutom ett tillskott till klubbkassan, som brukar ligga på 100 000 kronor, även förmånen att välja motstånd både i kvart- och semifinal.

Första hindret på vägen blir Broberg, som är elitseriens bästa bortalag efter SAIK, och som nu spelar sin tredje raka bortamatch efter att ha vräkt in mål både mot Kungälv (9–0) och Tillberga (11–3).

Och frågan är givetvis hur SAIK:s resa till Kina påverkar spelarna? Laget var hemma i Sandviken igen på måndag kväll efter 8,5 timmes flygtid och sju timmars tidsskillnad.

– Jättesvårt att säga. Som jag ser det var det bara en positiv resa där det hände mycket roligt och vi kunde ladda på med energi. Spelprogrammet hade varit ganska hektiskt innan dess, och nu fick vi en chans att vila upp oss och matchen vi spelade var inte särskilt ansträngande, säger Stefan Söderholm.

En avslagen uppvisningsmatch mot Bajkal Energy, och sightseeing i ett smogfyllt Peking, det var ungefär vad SAIK hann med under sin blixtvisit i Kina.

Samtidigt tillbringade Erik Säfström, Erik Pettersson och Patrik Nilsson helgen med landslaget i Småland, där en förkylningsepidemi drog fram och svepte med sig skytteligaledaren Nilsson, som var febersjuk efter ankomsten och är ett frågetecken inför onsdagens match.

Mer läsning