Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK nollat av Villa – trots massiv chanskavalkad: "En vacker dag kommer målen"

En handfull superlägen redan efter en kvart.
Tio hörnor bara under matchens första 45 minuter.
Då gav SAIK bort seriepremiären till Villa Lidköping.
– Vi är helt överlägsna i första halvlek, säger Daniel Mossberg efter 0–5-förlusten.

Annons

Daniel Mossberg.

LÄS ÄVEN: Så var matchen – minut för minut

Jesper Thimfors. Det är mannen som spelarna i SAIK kommer att drömma mardrömmar om i ett par nätter framöver. Villa-målvakten var en jätte när Sandviken dominerade fullständigt under seriepremiärens första kvart.

– Han är målvakt i deras lag och ska väl ta bollarna, så han gör en bra match. Han lär nog vara nöjd med sin insats, säger Daniel Mossberg, som var mest drivande av SAIK-anfallarna, inte minst i första halvlek.

Han hade ett par riktigt heta lägen. Christoffer Edlund brände några chanser och inte minst en straff där Jesper Thimfors parerade med vänsterhanden. Erik Pettersson var också nära vid några tillfällen. Men om inte Jesper Thimfors agerade mur i Villas mål så träffade SAIK antingen försvarare eller virket.

LÄS ÄVEN: Thimfors räddade ALLT när Villa knäckte SAIK

När Sandviken brände läge på läge var Villa Lidköping i stället effektivt och gjorde två mål genom skyttekungen David Karlsson innan paus.

– Det är tungt, alltså. Vi är helt överlägsna i första halvlek och det tycker jag väl inte speglar matchbilden. Men man ska göra mål, så är det ju och det gjorde vi inte, säger Daniel Mossberg.

– Hela första halvlek spelar vi riktigt bra, exakt som vi vill spela. Men sen att vi inte får in bollen...

Varför får ni inte det?

– Jag vet inte, det var en sån dag i dag. Vi får gräva ner oss i dag, men vi har ett fantastiskt spel när det funkar. Sedan önskar man att man gjorde några mål, men man kan inte göra så mycket nu. Vi är fantastiskt bra och mål kommer vi att göra en vacker dag, säger Daniel Mossberg.

Sandviken fortsatte bränna lägen mot ett defensivt starkt Villa i andra halvlek. Framåt hade hemmalaget den evige målkungen David Karlsson som gjorde samtliga mål upp till 4–0.

Hans fjärde kom i 79:e minuten och då var matchen definitivt avgjord. Daniel Andersson satte sedan punkt med sitt 5–0-mål med fem minuter kvar av ordinarie tid.

Hur länge sedan det var SAIK blev nollat i en bandymatch är oklart. Desto säkrare är att det är oerhört sällsynt. Daniel Mossberg kan inte minnas att han själv varit med om det under sina år.

– Det tror jag väl inte, men så är det. Villa är bra defensivt, men det visste vi om.

Anser du att ni gör allt rätt i dag förutom mål?

– I alla fall i första halvlek. Det är jättejobbigt just nu, men får vi komma hem nu och ladda batterierna till på fredag så ska vi göra en 90-minutare med mål då, säger Daniel Mossberg.

LÄS ÄVEN: Stor enkät inför premiären: "Alltid tokhyllad – beter sig som en barnunge"

ELITSERIEN

Villa Lidköping–Sandviken 5–0 (2–0)

Målen: 1–0 (24) David Karlsson, 2–0 (33) David Karlsson, straff, 3–0 (56) David Karlsson, straff, 4–0 (79) David Karlsson, 5–0 (86) Daniel Andersson.

Utvisningar: Villa: 2x10, 1x5. Sandviken: 3x10.

Hörnor: 6–16

Publik: 3 702.

Domare: Ulrik Bergman.

Mer läsning