Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK överlägset mot Sirius utan att glänsa

/
  • Christoffer Edlund piskar in ett av sina fyra mål mot Sirius. Det blev 11–1 hemma i Göransson Arena.
  • Patrik Nilsson fick göra två mål i sin 300:e match i SAIK-tröjan.

SAIK inledde det nya året på bästa sätt.
Det blev solklara 11–1 hemma mot bottenlaget Sirius – men det kunde ha varit betydligt större siffror.
– Jag kunde nog ha gjort det dubbla i dag, men får spara några mål, sa skyttekungen Christoffer Edlund.

Annons

SAIK har inte förlorat mot Sirius på över fem år. Första matchen på det nya året 2016 innebar inget annorlunda gällande den sviten.

TV: Hör Edlund berätta om segern och bjuda på en frågande min om alla sina mål.

Efter segern mot Västerås SK har SAIK börjat hitta lite rätt igen. På lördagen saknades magsjuke Dennis Henriksen och förkylde Linus Forslund, men det spelade ingen roll.

Juniorerna Rasmus Linder på mitten, Jesper Jansson i backlinjen och Albin Airisniemi som bytte i forwardslinjen fick gott om speltid ju längre matchen led.

– Viktigt och kul att de får komma in och spela också, menade Christoffer Edlund som själv låg bakom fyra av målen.

Men det hade kunnat vara fler.

– I en sån här match borde jag kunna göra mer mål, men jag tycker ändå att vi gör en del bra grejer och det är det viktigaste.

Det var bara under de första tio minuterna som Sirius var med i matchen. Laget tog också ledningen när Uppsalalagets bästa målskytt Markus Kumpuoja kom fri och satte 0–1.

Sen började gästerna att backa hem och Sandviken fick leta en stund innan man hittade vägar att ta sig fram bland alla försvarande klubbor.

Ted Haraldssons 1–1-mål var en sådan när han sköt fart från egen planhalva och fick bollen efter ett par fina släpp och med fart på rören kunde dribbla förbi flera Siriusklubbor och ben och lägga in kvitteringen.

Sen var det spel mot ett mål.

Patrik Nilsson, som inte haft det rätta flytet, fick göra två mål – men kunde även han gjort några till i sin 300:e match för SAIK.

– Ja, det var nåt läge där i andra halvlek. Men kul att få sätta dit ett par bollar. Det har varit lite trögt och stolpe ut för mig, menade Nilsson.

Sirius hade en tung eftermiddag i Sandviken.

– Dom spelar efter sin förmåga och får man hål på dom tidigt så känns det som att det inte blir så mycket till match. Och så blev det nu, det var bara i början de stod emot sedan rann det iväg, sa Nilsson.

Nu väntar en långresa (visserligen med flyg, men ändå) för SAIK upp till Kalix på tisdag, då det blir det nog lite annat motstånd än det Sirius kunde bjuda på.

– Japp, det lär bli tuffare då, sa Christoffer Edlund som nu är uppe i 40 mål den här säsongen.

Patrik Nilsson har gjort 14 och den tredje forwarden Erik Pettersson har nu satt 32 fullträffar efter sina tre mål på lördagen. Men det kunde ha varit ett till, men "EP" missade en straff vid ställningen 10–1.

– Jag kramade klubban för hårt och sköt över, sa Pettersson som ändå var den som stängde igen målfabrikationen med att till sist göra 11–1.

Mer läsning