Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s första utematch: "Det blir en annan typ av bandy där väder och underlag påverkar"

Efter att varit inne på perfekt is ska nu Sandviken spela säsongens första utomhusmatch.
Bollnäs borta på Sävstås...
– Det blir en annan typ av bandy där vi får ta hänsyn till väder, vind och underlag också, säger SAIK-tränaren Magnus Brodén.

Annons

Magnus Brodén och hans SAIK ska spela säsongens första utematch när Bollnäs väntar på Sävstaås.

Det har ju inte precis varit SAIK:s melodi när det drar ihop sig till utematcher tidigare säsonger. Nu är laget i alla fall mentalt förberett på vad som väntar på Sävstaås.

Inte minst för att man har kikat på väderleksrapporten...

– Vi har pratat om vad som väntar och det är bara att ta tillfället i akt och gå ut och köra. Vi har ju fem utematcher hemma på Jernvallen sedan också, säger Brodén.

Från ispremiären i augusti har SAIK varit inne i Göransson Arena och alla matcher hittills inkluderat träningsmatcher, Svenska Cupen och World Cup har spelats under perfekta förhållanden.

Efter 0–5 i premiären mot Villa och sedan 8–1-urladdningen mot Västerås SK väntar en ny tuff match. SAIK hade kunnat få ett lättare öppningsprogram i elitserien.

– Men det är skönt att det har startat och för oss gör det ingenting att det är tufft. Det är bara bra, säger SAIK-tränaren.

Läget i laget är också helt okej.

– Det är bara Hannes Edlund som saknas. Tyvärr har han blivit sjuk vilket är synd efter hans otroligt fina säsongsstart. Nu ersätter Rasmus Linder honom, säger Brodén.

Mer läsning