Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s målvakt gick till jobbet – direkt efter premiärsegern

/

Brynäs flög egetchartrat plan från Gävle till Växjö till helgens match i SHL.
SAIK åkte buss till och från Vänersborg, och målvakten Abbe Bodin stämplade in på Sandvik direkt efteråt – 03.45 på morgonen.
– Det är klart man gärna hade velat ha deras vardag i stället, säger han.

Annons

Brynäs flyger inte till alla långa bortamatcher, men eftersom det var en sen lördagsmatch och match på tisdag igen utnyttjade man möjligheten att värma upp på hemmaplan på förmiddagen och flyga egenchartrat plan från Rörbergs flygplats direkt till Växjö, och hem igen samma kväll.

SAIK i sin tur tog bussen till Vänersborg i fredags, en resa på sex timmar. Hade det varit tätt inpå matcherna hade man sovit över, men nu gick bussen direkt hem då nästa match inte är förrän till helgen.

Halv fyra på lördagsmorgonen var man hemma i Sandviken igen. Vad gjorde målvakten Abbe Bodin då? Gick direkt till jobbet.

– Jag var rätt trött och började inte förrän kvart i sex egentligen, men det var ingen mening att gå hem och sova i en 1,5 timme så jag gick till jobbet i stället.

Abbe Bodin jobbade nio timmar vid sin maskin på Sandvik innan han fick gå hem och sova. I SAIK finns det några få spelare som lever på att enbart spela bandy, som Christoffer Edlund, Daniel Mossberg och Linus Pettersson. Resten har jobb eller studier vid sidan om.

Förutsättningarna har förbättrats de senaste åren, men det är fortfarande skilda världar om man jämför med ishockeyn. Inte så konstigt heller, då det skiljer 125 miljoner kronor i omsättning mellan SAIK och Brynäs.

Är du inte avundsjuk på hockeyspelarna?

– Det är klart att jag skulle vilja ha deras vardag och kunna vara proffs och träna på heltid, men det är inget jag vill gnälla på. Det är fantastiskt roligt med bandyn och den ger mig stor glädje, och hemma i Grängesberg där jag växte upp fanns det bara bandy och fotboll att välja mellan.

Hur är det att spela match när man suttit i en buss i sex timmar?

– Man är inte jättepigg direkt, men det är en del av grejen. Och hur man reagerar är nog väldigt individuellt, jag kan inte säga att jag som målvakt påverkas så mycket.

Hur gick det då i matcherna? SAIK vann premiären i Vänersborg med 4–2, Brynäs var chanslöst mot Växjö och föll med 5–2.

LÄS OCKSÅ: Fasta situationer SAIK:s premiärvapen i Vänersborg

Mer läsning