Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s oro – Edlund kan missa matchen mot Bollnäs: "Vi avvaktar"

/
  • SAIK och Daniel Mossberg är ute efter revansch efter storförlusten mot Bollnäs. Nu möts lagen i Sandviken och det gäller att ha koll på förra SAIK:aren Daniel Berlin.

SAIK jagar revansch efter 6–1-förlusten på Sävstaås.
Nu kommer Bollnäs till Göransson Arena för ett hett returmöte – men SAIK kan få klara sig utan en av sina största stjärnor.
– Christoffer Edlund har legat nedbäddad sedan förra matchen och där avvaktar vi om han kan spela, säger tränaren Anders Jakobsson.

Annons

Klart det skulle vara ett stort avbräck för SAIK om kaptenen och skytteligaledaren inte kommer till spel. Halsont och feber har gjort att en penicillinkur har varit nödvändig. Om den bitit så pass bra att Edlund kan spela återstår då att se.

– Han har inte tränat under dom här dagarna men med Chrille vill vi avvakta så långt det går. Kan han inte spela så har vi en plan för det också, säger SAIK-tränaren.

LÄS MER: Edlund: "Det här får inte upprepas"

Nu var det ingen av SAIK-anfallarna som var särskilt het i fredagsmötet med Bollnäs. Ett övertidsmål från Ted Haraldsson räddade SAIK från att bli helt nollat. Edlund var inte nära, Erik Pettersson gjorde inte mål för första matchen på hela säsongen och varken Patrik Nilsson eller Linus Forslund skapade tillräckligt.

– Vi gick igenom den matchen i söndags och har snackat igen vad som gick fel. Den matchen var i princip stängd efter en kvart när dom gjorde 3–0 och sedan väldigt skickligt kunde spela av tiden. Det var förstås ändå inte okej att vi var så pass dåliga som vi var.

TV: Snabbanalys från Sävstaås: "Sämsta jag sett SAIK göra"

Nu är förutsättningarna lite annorlunda jämfört med utematchen i Bollnäs. Vi flyttar inomhus i Göransson Arena och på hemmaplan vill SAIK föra spelet och utnyttja den bättre isen.

– Nu har den ju varit under ett golv i 12-13 dagar så vi får väl hoppas att isen ändå hinner blir riktigt bra. På måndagsträningen var den väl skaplig. Men det är skönt att få spela hemma igen och den fördelen ska vi försöka utnyttja, säger Jakobsson.

Den enda ändringen i laget i övrigt blir att Abbe Bodin står i målet och ersätter Martin Falk som sitter på bänken.

Följ tisdagens match på Bandypuls. Tv-sändningen startar 18.50.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning