Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s plan havererade i Västerås: "De vill ha kaos – och fick det"

/

SAIK åkte till Västerås med en plan – och blev utklassat.
Nu måste man skaka av sig hemska 11–3 till match två i Sandviken.
– Västerås vill ha kaos, och det fick dom, säger SAIK-mittfältaren Linus Forslund.

Annons

Linus Forslund gav Sandviken ledningen med 1–0, men sedan tog det roliga slut. VSK struntade i SAIK:s fina inledning på matchen, de struntade i att de fick två utvisningar och vände till 3–1 och fortsatte mala på till 5–1 i början på andra halvlek.

SAIK fick lite kontakt genom två reduceringsmål, men sedan pumpade VSK-maskinen i gång igen och punkterade matchen med några snabba mål. SAIK såg chanslöst ut, och målvakten Martin Falk fick göra den ena fina räddningen efter den andra.

Ändå, elva insläppta mål, vilket lätt kan sätta sig i huvudet.

– Äh, det känns som att vi börjar blicka fram emot nästa match, då får man köpa att det rinner iväg. Det är skit samma om det blir 6–5 eller 11–3, det känns inte som vi är riktigt så mycket sämre än VSK, säger Martin Falk.

Kan du plocka med dig något positivt från det här?

– Vi kommer ta fram de positiva bilderna, jag gjorde ändå flera frilägesräddningar.

Tyckte du att det märktes att ni spelat fem tuffa matcher och VSK vilat en vecka?

– Nej, inte för egen del, jag spelar hellre match än tränar. Nu blev jag trött i dag, men det var för att jag fick så mycket att göra.

Martin Falk skulle ha stått i SM-finalen i våras, men tvingades då motvilligt kasta in handduken på grund av magsjuka.

– Därför har jag sett fram emot de här matcherna, det här jag kan ta min revansch. Jag får se till att vinna matchen mot Bergwall på söndag, och i två matcher till så är det klart sen.

Linus Forslund menar att SAIK inte lyckades följa den plan man skissat upp på förhand.

– Nej, det är där det brister tycker jag. Vi gör det vi inte ska göra, vi åker och byter chanser med dem och de känns tyngre när det böljar fram och tillbaka.

– Västerås vill ha det så, de vill ha kaos. Det ska gå fram och tillbaka, det ska smälla och bollen ska studsa på folk hit och dit. De spelar inte med finess, som vi vill göra och måste göra – lugnt och metodiskt för att kunna styra spelet, säger Linus Forslund.

Kan ni skaka av er det här?

– Absolut. Det är i som i tennis, man kan förlora första set med 6–0 och ändå vinna. Det är skönt att det inte är långt till nästa match.

Den spelas i Sandviken på söndag. Liberon Linus Pettersson utgick i slutet. Då hade han dragit på sig två utvisningar och i stället för att riskera en tredje, och därmed en avstängning i nästa match, valde man att låta honom vila.

Mer läsning