Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK supertunga hemma: "Det här är vår fästning"

/

Tvåsiffrigt i tredje hemmamatchen i rad – och den största segern mot Vetlanda genom alla tider.
Då var det enklare att heta Patrik än Mikael Nilsson efter matchen.
– Vi kommer inte tappa poäng här hemma. Det här är vår fästning, säger storebror Nilsson.

Annons

Han har haft det lite trögt i säsongsinledningen, och trots 11–2 mot Gripen i onsdags var det en frustrerad Patrik Nilsson som klev av isen. Men mot Vetlanda, och brorsan Mikael, som hamnade i Småland när han inte fick förnyat kontrakt med SAIK, lossnade det.

Ett mål på de tre första matcherna blev tre mot ett Vetlanda som var totalt chanslöst. Största segern mot smålänningarna tidigare var 11–2 och togs 2004. Nu blev det hela 12–2 vilket ger 33 gjorda SAIK-mål på tre raka hemmamatcher. Smått sanslöst.

Uppåt hos ena halvan i familjen Nilsson. Mikael var betydligt mer dämpad efteråt.

– Det är svintungt. Vi spelade otroligt dåligt, jag kan inte säga mer än så. Vi kommer inte upp i vår standard, vi gör det fantastiskt dåligt bara.

Mikael Nilsson är äldst i Vetlandas unga lag och har fått en nyckelroll i försvaret som högljudd libero. Men nu hjälpte det inte vad han skrek, försvaret rämnade totalt när SAIK:s forwards kom farande.

Patrik:

– Det är inte hans fel direkt att det blir så här. Vi spelar ruggigt bra och de räcker inte till helt enkelt. Vi flyttar boll snabbt, mittfältarna gör mycket bra grejer och jag förstår att det är svårt att försvara sig emot.

Kan det här rentav vara den starkaste SAIK-upplagan du spelat i?

– Det är ett j-kligt vasst lag alltså, sen om det är det absolut bästa, det är svårt att rangordna årgångar. Vi hade nån period när jag kom upp i SAIK när vi inte förlorade på 36 matcher i rad, men det är klart att det här är ett av de absolut bästa.

Samtliga fyra forwards gjorde mål för SAIK, men Christoffer Edlund var värst med fyra fullträffar och står redan på 13 mål efter fyra omgångar.

Han har inga betänkligheter över att ställa till det för sin gamla moderklubb Vetlanda.

– Jag måste ha spelat 16 eller 17 matcher mot dom nu, och har aldrig fått stryk. Det gillar jag.

Vad tror du motståndarna tänker i bussen när de åker till Sandviken nu?

– Förhoppningsvis tänker de att de har en jobbig match framför sig. Det har vi visat nu i de här tre matcherna.

– Det känns väldigt bra. Framför allt hur vi genomförde den här matchen, vi äger i stort sett hela andra halvlek. Vetlanda är ett bra lag, men vi åker oerhört mycket skridskor många av oss och då får de svårt.

Mer läsning