Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-tränaren om Edlund: "Världens bäste forward"

/
  • Christoffer Edlund gjorde sex mål för SAIK under de två inledande matcherna i Svenska cupen.

En skyttekung är tillbaka i SAIK – och Christoffer Edlund är bättre än nånsin.
Efter sex mål under första dagen av Svenska cupen tvekar inte SAIK-tränaren Anders Jakobsson:
– Han är världens bäste forward.

Annons

Jakobsson har ju några spelare att jämföra med, två av "konkurrenterna" finns ju i samma anfallskonstellation – Patrik Nilsson och Erik Pettersson.

Men enligt SAIK-tränaren är Edlund, tillbaka som lagkapten efter ett år i Ryssland och Jenisej, nummer ett.

– Han tycker säkert själv att han har en bit kvar, men han visar det i match efter match egentligen. Han har sån speluppfattning och hamnar alltid rätt. Vi kan ha ett anfall där han kanske tvingas söka ny position vid två-tre tillfällen, men till slut får han bollen i rätt läge ändå. Och hittar nästan alltid målet också.

Har han rentav blivit ännu bättre under året i Ryssland?

– Ja, jag tycker det. Han har utvecklats en hel del, framför allt i spelet en mot en, eller en mot två. Han är vassare i såna lägen nu, där han själv tvingas utmana försvaret. Skjuta ur vinklarna, det kunde han redan innan.

Christoffer Edlund gjorde två av SAIK:s mål i den inledande 4–4-fajten mot Hammarby, som SAIK sedan vann på straffar. Då var det ett slarvigt SAIK-spel där man tappade boll i fel lägen och var ihåligt bakåt. Mot Vetlanda såg det bättre ut och efter fyra mål från Edlunds klubba; två av dem i snäv vinkel, ett på friläge och ett på straff, vann SAIK övertygande med 6–4.

SE Christoffer Edlunds fyra mål mot Vetlanda här:

– Känslan är viktigare än resultatet, och känslan var betydligt bättre mot Vetlanda. Då fick vi ihop försvarsspelet på ett annat sätt och det tror jag blir en nyckel för oss i år. Framåt kommer det trilla in en del mål ändå, sa han i websändningen efter matchen.

Nilsson, Pettersson och Edlund gjorde nio av tio SAIK-mål och fortsätter producera, sin vana trogen.

På lördagsförmiddagen möter SAIK Villa-Lidköping i den avslutande gruppspelsmatchen, och det mesta tyder på att laget sedan spelar semifinal sent på kvällen.

Mer läsning