Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-tränaren tror på en häftig semifinalserie

/

Det blir Hammarby som SAIK måste besegra för ett nå en ny SM-final.
– Det kommer att bli en häftig semifinalserie, säger SAIK-tränaren Stefan "Dino" Söderholm.

Annons

Efter seger med ett tvåsiffrigt resultat i den fjärde kvartsfinalen mot Vänersborg tog sig "Bajen" vidare med 3–1 i matcher. Nu väntar ett klassiskt bandymöte i bäst av fem akter med start på fredag.

– Hammarby är ett speciellt lag att möta med all inramning och publik på Zinkensdamm. Det brukar vara väldigt jämna, spännande och täta matcher och det finns ingen anledning att tro att det ska bli annorlunda nu, säger "Dino".

Efter tre raka segrar mot Broberg i kvarten tog SAIK en ledig helg.

– Vi återsamlas under måndagen och sedan kör vi på med en vanlig träningsvecka i Göransson Arena. Det kanske också blir tid för något fys- och styrkepass som vi inte hade haft om det blivit fler matcher.

Efter en hektisk avslutning på serien och tre kvartsfinaler på kort tid finns det också läge för att läka lite sår.

– Vi har väl några med snoriga näsor och så Patrik Nilssons skada som gjorde att han missade alla matcher mot Broberg. Nu är det fem dagar till semifinalserien startar och förhoppningsvis är han redo för spel igen. Men där får vi avvakta veckan, säger SAIK-tränaren.

Det är klart att den första matchen spelas i Sandviken på fredag kväll. Den andra matchen har dock fått en ny speldag. I stället för söndag är det måndag som gäller när lagen drabbar samman i Stockholm.

– Vi har fått besked om att det blir så. Hammarbys fotbollslag spelar tydligen på söndag och dom ville inte ha den krocken. För oss är det inga problem och ingenting att bråka om. Det blir en extra dag ledigt och så åker vi till Zinken på måndagen i stället.

Lagen vann varsin match i seriespelet – SAIK hemma i Göransson och Hammarby på Zinken i en snömatch.

– Vi får hoppas att vädret och förutsättningarna blir bättre nu. Då kan det bli riktigt bra spel mellan två väldigt bra lag, hoppas "Dino".

Mer läsning