Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK vill välja först

/

Efter matchen mot Vänersborg ska SAIK välja kvartsfinalmotståndare.
Men först ska laget säkra seriesegern.
– Förhoppningsvis så får vi välja först av alla, säger tränaren Stefan Söderholm.

Annons

Seriesegern står mellan SAIK och Västerås. För att få välja först krävs seger eller oavgjort mot Vänersborg i Göransson Arena. Det är det enda lag som SAIK inte har vunnit över under säsongen. Mötet i Vänersborg slutade med en 5–3-seger till hemmalagets favör.

– Vi har rejäl revansch att utkräva. Men vi möter ett bra lag. Om vi är på tårna så har vi goda chanser att vinna, säger Stefan Söderholm.

Oavsett hur det går mot Vänersborg ska SAIK välja motståndare efter slutsignal. Och om de tar hem seriesegern får de också bestämma över vilket lag av trean och fyran i tabellen som hamnar på SAIK:s halva i slutspelsträdet.

Enligt Stefan Söderholm är det är mycket att väga in i bedömningen kring motståndet. Bland annat vilken känsla man har för motståndet, vilka förutsättningar det är på bortaplan och hur långa resorna blir.

I och med att SAIK slagit Broberg med 9–2 hemma och 9–4 borta så har det spekulerats kring att det är det tänkta motståndet. Framför allt eftersom SAIK valde Broberg förra året. Men Stefan Söderholm vill inte avslöja något i förtid.

– Vi har gått bra mot många av lagen. Vi tror att vi ska kunna slå alla. Det är många lag som vi vill möta. Vi lägger all kraft på matchen mot Vänersborg först.

Hur resonerade ni kring Broberg ifjol?

– Vi tyckte att det var en lämplig motståndare. Sen är det ju matcher som ligger nära också.

Hur mycket har spelarna att säga till om?

– De har fått säga vad de tycker och känner. Sen så får vi välja utefter det. Vi ledare har väl en utslagsröst, men vi är ganska enade.

I och med Mikael Nilssons återkomst efter en långtidsskada förfogar SAIK över en helt frisk trupp. Enda orosmolnet är Erik Säfström som råkat ut för en förkylning. Men han är troligtvis med ändå.

Mikael Nilsson har fått göra två längre inhopp mot Sirius och Kalix.

– Vi har ett lag som fungerar bra. Han kommer in som ett bra tillskott, men han saknar matchträning.

Mer läsning