Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sällsynt skada för Anders Spinnars: "Vet inte hur illa det är"

Anders Spinnars spelade bara en halvlek hemma mot Sirius.
Då hade satte spåren efter bortamatchen mot Kalix stopp.
– Det gick inte att svänga längre, säger den 32-årige backen med karriärens första ljumskskada.

Annons

Ljumskproblem är ett lika välbekant som eländigt gissel för många bandyspelare.

Anders Spinnars har aldrig tidigare haft några känningar, och har överhuvudtaget varit förskonad från några mer besvärliga skador.

Se mer: Spinnars efter comebacken i premiären

Den här gången kom det som illavarslande brev med den blöta posten på ett regndränkt IP i Kalix.

– Det var ju trista förhållanden i den matchen, med så mycket vatten och väldigt mjuk is. Jag tror det spelade in när jag skulle gå med i en hörnkontring. Det högg till rejält, men jag kunde spela vidare, berättar Spinnars, som fick behandling under dagarna efter matchen i Kalix.

– Det kändes okej inför matchen mot Sirius, men jag kände av det under lite mer hastiga ryck. Och när det direkt i andra halvlek blev svårt att ens svänga, då var det lika bra att kliva av direkt.

Dagen efter var det svårt att bedöma exakt hur illa det är, inte minst för Anders Spinnars själv som inte har någon tidigare erfarenhet att jämföra med.

– Vårt team ska kolla upp det närmare under helgen, sedan får jag väl testa lite försiktigt under träningarna på måndag och tisdag. Vi får se hur det utvecklas, säger Spinnars, som alltså är osäker på om det blir något spel i onsdagens tuffa bortamatch mot Västerås SK i ABB Arena.

– Det är klart jag gärna vill bita ihop och köra i en sådan match, och såklart jag hoppas på spel. Men kan jag inte vara med och bidra till hundra procent, då är det bättre att någon annan spelar.

Det naturliga valet i det läget är veteranen Ville Aaltonen, som de senaste åren också spelat back i finska landslaget. Det var också Aaltonen som klev ned och tog platsen på högerbacken under andra halvlek under målfesten mot Sirius .

– För lagets del är jag inte orolig, Ville fixar det hur bra som helst. De senaste matcherna har också hela kollektivet snäppat upp. Det är inte heller något läge på säsongen tar man tar några onödiga chanser. Ibland måste man lyssna på kroppen också, och det var nog bra jag klev av i det läget ändå, säger Anders Spinnars.

Inför den regnruskiga matchen i Kalix var hemmalagets tränare Mats Rönnqvist kritisk till att den alls skulle spelas under så svåra förutsättningar.

Men även om han kom att drabbas, så känner Anders Spinnars inte att det hade varit ett vettigt alternativ att skjuta på matchen.

– Det är ju inte så enkelt när det inte finns vare sig tid eller resurser, inte när man som vi dunkat upp i buss så lång väg. Det är ju en stor skillnad om samma läge uppstår inför ett derby mot Broberg. Nu blev det krig istället för bandy, men i slutändan en seger som gav oss mycket energi, säger Anders Spinnars.

Som desutom stod för två av målen när Bollnäs vann med 5–2.

Mer läsning