Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken knäckte mästarsviten – efter chockstart i ABB Arena

/

Starten blev en repris från mötet i Göransson Arena – men inte fortsättningen.
Sandviken kunde hålla undan den här gången och spräcka Västerås 12 matcher långa segersvit.
– Det här är en tung match att vinna, särskilt eftersom vi gått lite knackigt, säger Linus Forslund.

Annons

Det var tredje matchen som Linus Forslund startade på Sandvikens mittfält. Och rockaden med honom där och Daniel Mossberg i anfallet har gett effekt för laget.

– Jag trivs på mitten där jag får ha mycket boll och får jobba i deffen också. Det har gett bra utdelning att jag får åka på mitten och svarva och "Mossan" spela framåt där han är glödhet, säger Linus Forslund.

TV: Snabbanalys från Bandypuls Leo Hägglund

Sandviken skar direkt hål på Västerås skadedrabbade och orutinerade backlinje. Christoffer Edlund gjorde 1–0 efter tre minuters spel, och sedan kunde Ted Haraldsson och Linus Forslund fylla på fram till 3–0 innan en kvart var spelad.

– Jag pausade en stund på mitten och gick sedan för det och det öppnade upp sig bra. Jag hade flera såna lägen i dag och kände att jag hade bra tryck i benen, säger Linus Forslund om sitt mål.

VSK tog en timeout efter sin mardrömsstart och efter den så kom hemmalaget tillbaka starkt och hade 2–3 i paus. När sedan Janne Rintala kvitterade tio minuter in på andra halvlek så pendeln ut at svänga över till Västerås favör.

LÄS MER: VSK:s makalösa vändning i Sandviken

Men bara minuter senare kunde Daniel Mossberg ge Christoffer Edlund läge att sätta 4–3, och när Mossberg själv piskade in 5–3 var det ett försprång som Västerås inte kunde komma i kapp – trots ihärdiga försök.

– Vi fick en jättebra start, men sedan dippade vi lite för mycket och det har vi haft problem med under hela säsongen, men vi studsar tillbaka. Vi möter ju Västerås och ger man dem för mycket är de tunga. Men när vi gör rätt saker så kontrollerar vi matchen, säger Linmus Forslund.

LÄS MER: Här är matcherna Bandypuls sänder fram till slutspelet

Mötet mellan Västerås och Sandviken är en av elitseriens tungviktare, och att det är mycket prestige märktes på isen där det i stort sett var grinigt och gnälligt i 90 minuter.

– Det ska vara grinigt, det är rivalitet och mycket känslor. De ser oss som en utmanare och det behövs mer känslor och att det körs mer i bandyn över huvud taget. Det kändes extra skönt att slå dem efter förlusten hemma, säger Linus Forslund.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning