Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongens tredje libero

/

Ljusdal tvingas till förändringar in i det sista.
– Det spelar inte så stor roll, säger Mattias Sand, som är den tredje spelaren i laget som nu använts som libero.

Annons

Ljusdal startade säsongen med Johan Jansson som libero – och han har spelat på positionen under större delen av säsongen.

Men under resans gång har laget bytt formation. Johan Berglund har i stället testats som libero. Ett försök som fick ett abrupt slut i och med att försvarshårdingen, och ledaren i seriens busliga med 240 utvisningsminuter, fick tre matchers avstängning efter gruffet i matchen mot Vetlanda.

– Jag orkar inte ens kommentera den, har Ljusdals tränare Patrik Larsson tidigare sagt om den tuffa domen.

Johan Berglund är därmed tillbaka först i kvalet. Och i de avslutande matcherna får Mattias Sand spela libero med Johan Jansson Hydling och Erik Olsson som backar – en position som Bobygdens bidrag till elitbandyn är van.

– Jag har nog fortfarande inte gjort en hel säsong som back, utan har varit libero de flesta, säger Mattias Sand, som i merparten av matcherna den här säsongen spelat högerback.

Är det inte problematiskt att ni får flytta om och greja innan kvalet?

– Nej, jag tror inte att det spelar så stor roll. Vi Känner varandra bra, vi vet hur vi ska göra oavsett vem av oss som spelar libero.

Mattias Sand och hans Ljusdalsförsvar åkte på åtta baklängesmål mot Hammarby.

– Det är bra spelare vi möter, men vi är med i första tycker jag, säger Mattias Sand, och fortsätter:

– De får göra några enkla mål på oss, och det fortsätter de med i medvinden i andra halvlek. Vi får slita, det går inte att koppla av en sekund.

Mer läsning