Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se när Lars Fall ryker ihop med Felix Pherson: "Lagkamraterna skrattade åt mig efter matchen"

Sedan Lars Fall flyttade till Lidköping har han fått lära sig hur viktigt det är att slå Vänersborg.
Det lyckades hans Villa med på onsdagskvällen – och högerhalven var så laddad att han rök ihop med Felix Pherson.
– Lagkamraterna skrattade åt mig efter matchen, säger Fall och bjuder på ett eget skratt.

Annons

Lars Fall är inne på sin tredje säsong med Villa Lidköping, sedan han anlände till klubben från Sirius. Sedan flytten söderut har han fått lära sig hur mycket prestige som står på spel i derbyna mot ärkerivalen Vänersborg.

– Det kände man direkt när man flyttade hit, att det är något väldigt speciellt. Det är viktigt för många äldre också, att vinna mot Vänersborg. Så den mentaliteten har man fått sen man flyttade hit, det är viktigt med derbymatcherna, säger Fall.

LÄS MER: Så gick det i onsdagskvällens matcher

Så när Villa på onsdagskvällen tog emot just Vänersborg, i just ett sådant där hett derby, så var 31-åringen rejält laddad. Det skulle om inte annat visa sig i slutet på den första halvleken, då Fall rök ihop med Vänerborgs Felix Pherson.

Detta efter en situation längs högerkanten, då den normalt sett lugne Fall ilskande till rejält.

– Det hör inte till vanligheterna, lagkamraterna skrattade åt mig efter matchen, säger han med ett skratt och berättar med egna ord om hur han upplevde situationen.

– Jag fick en rövtackling, han tryckte på när jag skulle gå runt. Jag ramlade ner med ansiktet först i gummimattan. Sen är man ju taggad och blir förbannad av den smällen.

Lars Fall var snabbt på benen och åkte ikapp Felix Pherson. Det hela ebbade ut i en brottningsmatch mellan de båda – som i sin tur slutade med att spelaren som startade det hela hamnade underst i högen av spelare.

– Alla är så långa alla i Vänersborg, så när jag ska brottas hamnar jag underst i den där högen, säger Lars Fall och skrattar.

När stämningen lugnat ner sig bestraffades Fall och Pherson med varsin tiominutersutvisning.

– Domaren sa att det var nära att vi båda skulle ha fått gå och duscha. Men jag tyckte inte ens att det skulle vara utvisning. Sen har jag sett situationen efteråt, och då inser man väl att det kanske var rätt ändå, säger Fall.

Vid den här tidpunkten imatchen ledde Villa med 2–1. Den ledningen hade utökats till 3–1 innan pausvilan, och växte till 5–1 innan matchen var över. I slutändan en komfortabel derbyseger för tabelltvåan Villa, inför 3 723 åskådare i hemmaarenan.

– Jag tycker att vi gjorde det bra i 90 minuter i dag. Vi har snackat mycket på slutet om att vara bra hela vägen, och det är vi i dag.

Segern innebär att Villa befäster sin position som elitseriens just nu näst bästa lag, bakom serieledaren Västerås. Och att sluta topp två är viktigt för ett Villa som vill gå hela vägen i år – och en bra start till att nå det målet är att säkra upp hemmafördel i en kommande semifinal.

– Det är viktigt att få spela hemma inför vår publik, det är det man krigar för. Vi siktar på att komma etta såklart och det är en viktig match redan på fredag igen.

Då väntar Bolläs, som efter onsdagens omgång har klättrat upp till tredje plats i elitserien.

LÄS MER: Bollnäs tog åttonde raka och utmanar toppduon

Det pratas mycket om att ni nu även har fått ihop defensiven, hur upplever du det från din position på högerhalven?

– Det är jäkligt kul, Villa har alltid varit känt för att släppa in mycket mål och göra mycket mål. Nu har vi släppt in minst mål i serien, och vi har snackat mycket om defensiven. Samtidigt har vi ett spel som vi trivs väldigt bra med och vi får inte lika många kontringar emot oss. Så det är en jäkla skillnad, säger Lars Fall.

SE ÄVEN: Alla målen från Villa–Vänersborg

Mer läsning