Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Bollnäs i säsongspremiären

/

Årets nyckelvärvningar i Bollnäs – men i säsongspremiären fick Christian Mickelsson och Anders Spinnars debutera i sina föregångares matchtröjor.
– Jag vet inte vem man ska ta det där med, skrattar hemvändaren Anders Spinnars.

Annons

Lagkaptenen Andreas Westh var först ut till säsongspremiären mot Broberg. Christian Mickelsson och Anders Spinnars gled in på isen sekunderna senare, men det var något som inte riktigt stämde.

För den ovetande var det nämligen Samuli Koivuniemi (70) och Erik Stoor (91) som gjorde entré – för några egna tröjor hade Bollnäs profilvärvningar ännu inte fått.

– Jag vet inte riktigt vem man ska ta det där med, säger Anders Spinnars – vanligen i tröja nummer 18 – med ett skratt.

– Vi fick rafsa åt oss av de tröjor som var lediga, men tröjnummer är inte så noga. Folk känner nog igen oss ändå.

Bollnäs besegrade Broberg med 4–3 i säsongspremiären som innebar comeback för hemvändande Anders Spinnars efter två säsonger som proffs i ryska Neftyanik – och han trivs med det nygamla livet i moderklubben.

– Det är skoj att vara tillbaka i Bollnäs GIF och staden och allt det där. Det känns jättebra, säger den 32-årige försvararen, som fick vinna i sin andra debut för Bollnäs.

– Det kändes bra. Broberg är bra, det blir alltid tighta matcher och de blir att räkna med i år också. Det är viktigt att få en vinst så här tidigt och det finns mycket att plocka med.

Christian Mickelsson gjorde ett mål (3–1) i sin debut när han förvaltade straffen som Tobias Björklund ordnade genom några fina dragningar som lurade Brobergs försvar. Utöver straffmålet hade anfallaren, närmast från Vetlanda, även två frilägen.

– Det kändes väl okej tycker jag, vi spelar jäkligt bra i 60-70 minuter. Sedan går vi ner oss och gör lite misstag, men det är inget konstigt i en sådan här match.

Hade du önskat något mål till om man ser till lägena?

– Något till hade man väl kunnat göra, men man får inte hänga upp sig på det.

Hur var det annars att debutera i ett helt nytt lag?

– Det kändes riktigt bra, det är riktigt bra spelare i laget och det är lätt att komma in i det, säger Christian Mickelsson – som dock har ett önskemål till mötet med Västerås SK nästa helg.

– Jag hoppas att jag får en tröja till nästa match, skrattar anfallaren som kommer att bära nummer 20 på ryggen.

För att vara säsongspremiär för både Broberg och Bollnäs bjöds de 523 betalande på en match med bra tempo, ett antal fina mål – som när Bollnäs Ville Aaltonen gjorde 1–1 med en hand och på tennis – och en mindre kavalkad av hörnor.

LÄS MER

Skoglunds sköna besked – trots förlust i debuten

Mer läsning