Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segrar för Kalix och Kungälv – nu väntar dramatiskt avgörande på tisdag

/
  • Mats Rönnqvists Kalix och Ari Holopainens Kungälv möts på tisdag i en direkt avgörande match om vilka som klarar sig ifrån spel i kvalserien.

Både Kungälv och Kalix vann sina matcher under söndagen och nu väntar en avgörande match mellan lagen i sista omgången. Ett av lagen kommer att få spela i kvalserien.
– Det är roligt att det finns spänning kring det nedre strecket också, så att det inte bara är betydelselösa matcher som spelas på slutet, säger Kalixtränaren Mats Rönnqvist.

Annons

Kungälv gästade på söndagen Uppsala och Sirius i en match som bjöd på en av säsongens sämsta halvlekar, enligt Kungälvs tränare Ari Holopainen.

– Första halvlek vet jag inte vad vi sysslade med där ute och då menar jag båda lagen. Det var en av de sämsta bandyhalvlekar jag sett den här säsongen.

I andra vaknade Kungälv till och började föra spelet. 25 minuter in i halvleken övertog de ledningen och därefter rullade det på. Segersiffrorna skrevs till 5–1 och nu väntar en avgörande streckmatch mot Kalix på tisdag.

Läs också: Efter 771:a målet – nu är Karlsson delat historisk: "Jag måste erkänna, jag var riktigt spänd"

Kalix, som i sin tur också vann med 5–1 hemma mot Gripen, ligger kvar under strecket och har en poäng upp till Kungälv men kommer in till matchen med en positiv trend.

– Det var tredje snömatchen i rad och det har varit mer krig än skönspel. Men vi har tagit fem av sex poäng och det handlar mest om att kriga, säger Kalix tränare Mats Rönnqvist, som ser fram emot tisdagen.

– Det var ganska länge sedan vi hade en så betydelsefull match. Förhoppningen är att vi gör en bra match och är det så att Kungälv gör en ännu bättre så får vi gratulera. Vi vill ha känslan att vi gjort en riktigt bra match där.

TV: Snabbanalys efter Bollnäs–Vetlanda: "Efter paus är det bara ett lag på banan"

Kungälvsspelarna förväntade sig inget annat än att Kalix skulle vinna dagens match men har nu fördelen av både hemmaplan och en poängs försprång inför den sista matchen.

– Vi har vetat länge att det kommer avgöras i den matchen men jag har inte hunnit tänka så mycket på den. Kalix måste vinna, för oss räcker oavgjort. Vi kanske kommer säkra mer defensivt i början av matchen och ser hur hårt Kalix tänker anfalla, säger Holopainen.

För Kalix del har de senaste tre hemmamatcherna spelats under förutsättningar som inte varit optimala.

– Vi gjort tre matcher på dålig is, så är det bättre is på tisdag gäller det att vi är påkopplade och inte står på hälarna, säger Rönnqvist som inte tror att det skulle innebära några problem med bättre förhållanden.

– De flesta spelarna här går och drömmer om att spela en match på bra is, säger Rönnqvist.

För Kungälvs del tror inte Ari Holopainen att spelet som visades upp i dagens första halvlek mot Sirius räcker.

– Det krävs att vi spelar 100 procent i 90 minuter. Att vi ska försöka spela oavgjort håller aldrig, det har jag aldrig varit med om, men vi måste inte riskera så mycket som Kalix måste göra.

TV: Snabbanalys från ABB Arena: "Överraskande att Villa vinner så pass enkelt som man gör"

Trots att båda lagen har kniven mot strupen och Kalix har ett sämre utgångsläge än hemmalaget kan båda lagens tränare se en tjusning med en avgörande match i sista omgången.

– Det är roligt att det finns spänning kring det nedre strecket också, så att det inte bara är betydelselösa matcher som spelas på slutet, säger Rönnqvist.

– Det är fortfarande så att vi har allt i egna händer och vi kan påverka vår framtid. Gör vi inte det kan vi inte skylla på någon annan. Det är så här det ska vara, sista matchen ska vara avgörande, säger Holopainen.

■■ Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning