Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sergej Lomanov tvingad till vila efter smäll på träning: "Har fått behandling"

Efter en smäll på torsdagens träning fick "världens bäste bandyspelare", Sergej Lomanov, en lårkaka som nu tvingar honom till vila. "Det är en blödning och man måste ta hand den, men han är med till veckan igen", säger Vänersborgs tränare Stefan Karlsson.

Annons

Läs också: Lomanov klar för Vänersborg

Det var under torsdagens träning som Lomanov råkade ut för smällen. Enligt tränaren Stefan Karlsson är det inget allvarligt och han räknar med att stjärnan är tillbaka i full träning inom kort.

– Han har fått en lårkaka. Det är 22 man på isen, så det kan smälla lite. Han krockade med en annan spelare, berättar Karlsson.

Sergej Lomanov fick en smäll under torsdagens träning. Enligt Vänersborgs tränare Stefan Karlsson är det ingen fara med stjärnspelaren.

Efter smällen kunde behandlingen påbörjas av klubben, utan att Lomanov behövde någon läkarvård, enligt Karlsson.

– Det är bara att ta det lugnt med det, så att man inte kör för tidigt. Det är en blödning och man måste ta hand den, men han är med till veckan igen. Han har fått behandlig för det. Först kyler man ner det, sedan får man börja behandla det för att mjuka upp.

Läs också: Lomanov har landat – gör första träningen med Vänersborg i kväll

Kommande fredag möter Vänersborg Lomanovs tidigare klubb, Jenisej, i en träningsmatch och Stefan Karlsson tror och hoppas att Lomanov kan medverka då.

– Jag är ingen läkare, men en lårkaka brukar inte ta längre än ett par dagar. Med all sannolikhet är han med och spelar. Är det så att han känner av det får han ta en vecka till, men jag tror att han är i träning igen till veckan, avslutar Karlsson.

Lomanov själv har tidigare uttalat sig på klubbens hemsida att han ser fram emot att möta sina tidigare lagkamrater i Jenisej.

– Det ska bli jättekul, och jag tror det kommer att bli utvecklande för både Vänersborg och Jenisej, och vi kan lära av varandra, säger Lomanov till IFK Vänersborgs hemsida.

LÄS ÄVEN: Million: Det kan bli den häftigaste elitserien någonsin

Mer läsning