Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex spelare klara för nästa säsong

/

Många elitserielag går nu ut med att de förlänger med spelare.
Men i Ljusdals BK har det varit tyst på den fronten.
– Men vi är i gång med det där vi också. Det finns en plan för hur vi ska gå vidare, försäkrar klubb- och sportchefen Magnus Persson, som har sex spelare klara för nästa säsong.

Annons

Parallellt med det sportsliga jobbar nu bandyns elitklubbar med att säkra upp med spelare för nästa säsong. Hos redan kvalklara Ljusdal har det varit stiltje.

I dagsläget kan klubben räkna in sex spelare som tidigare skrev avtal på längre än ett år. Dessa är försvararna Johan Jansson Hydling och Johan Berglund, målvakten Jimmy Svensson, anfallaren Daniel Rexin samt sistaårsjunioren Henrik Cervin. Samtliga har kontrakt över kommande säsong. Superlöftet Filip Ljus är klar över de två kommande säsongerna.

– Sedan är det tre, fyra, fem stycken som vi ska omförhandla med också, säger Magnus Persson om de spelare som har så kallade plusår.

Kalle Mårtensson, som denna säsong vuxit till en stjärna i elitserien, torde vara hett villebråd för flera konkurrenter i serien.

– Han har ju tagit steg den här säsongen, och honom vill vi ju ha kvar, säger Magnus Persson om Mårtensson, som stått för 29 mål och fem assist. Det är vartannat mål i snitt som laget gjort på de 24 spelade matcherna.

– Personligen tycker jag att vi (LBK) har gjort en bättre säsong nu än förra året. Det känns stabilare, och det finns en plan, säger Magnus Persson.

Jobbas det även på att förstärka laget?

– Ja, ja, hela tiden... Det jobbet slutar ju aldrig. Kranarna är öppna, och vi får se vad som ramlar ur. Men vi kontaktar ju inte alla, utan pratar mer i föreningen om vilka vi ska kontakta och inte, vilka spelare vi skulle vilja få in.

Ljusdal riskerar att notera det lägsta poängantalet sedan återkomsten till elitserien. Nykomlingssäsongen 2012/2013 blev det nio poäng, och förra säsongen tio. På denna elitseriesäsong återstår två matcher – Hammarby hemma på lördag och Tillberga borta på tisdag – och LBK står nu på sex poäng.

På hemmaplan dras Ljusdal med vikande publiksiffror. 553 personer i snitt kommer för att se lagets matcher på IP.

– Det känns som att vi spelar bättre men vinner för lite matcher. Och det visar ju publiken genom att inte komma hit, säger Magnus Persson.

– Vi har det skittufft, men jobbar stenhårt för att få det att gå ihop, fortsätter han.

Det kan till och med vara så att de tre kvalmatcherna som laget nu får på hemmaplan är en ren nödvändighet för att få budgeten att gå ihop.

– Ja, så är det nog. Det blir tre hemmamatcher där vi får in pengar. Men man ska ju få in det också, det blir inte lika roligt om vi skulle få Kalix och Gripen i gruppen, för då kostar det ju pengar igen, säger Magnus Persson om de långa resor som det skulle innebära – men han ser ändå fram emot det som komma skall.

– Det är ju något som saknats på slutet, matcher som gäller något. Det skulle vara härligt om folk sluter upp kring kvalet och ser till att vi blir kvar (i elitserien). Det är en viktig del ekonomiskt, visst, men det är också viktigt med liv, fart och fläkt på IP.

Mer läsning