Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon Jansson i huvudrollen när VSK tvingade fram en femte match

/

Allt snack inför matchen handlade om Simon Jansson.
Det gjorde det även efteråt.
Västeråsstjärnan blev utbuad – och låg bakom en hel del när VSK kvitterade till 2–2 i matcher mot Sandviken.

Annons

Det var länge tveksamt om Simon Jansson skulle kunna spela. Men det gjorde han, i den fjärde semifinalen mot Sandviken. Enligt VSK-tränaren Michael Carlsson var han inte hundraprocentig, men det hindrade inte Jansson från att bli en matchens stora huvudrollsinnehavare.

Redan vid den första bollkontakten blev Jansson bemött med burop från hemmapubliken. Burop som sedan fortsatte så fort Jansson var inblandad i något på isen. Bakgrunden? Ja, historien med Daniel Mossberg och dennes avstängning kan ni redan.

Jansson svarade på det kalla bemötandet genom att i den tolfte matchminuten ge sitt Västerås ledningen i matchen. Detta efter en stark soloprestation som han avslutade med att sätta 1–0 bakom Martin Falk i SAIK-målet.

Sandviken replikerade genom Erik Pettersson, som satte 1–1 på straff i drygt halvvägs in i halvleken. En straff som han själv hade ordnat fram. Men Västerås återtog initiativet då Anders Bruun återgav VSK ledningen efter en hörna.

Därefter var det på nytt dags för Simon Jansson att visa upp sin kompetens på bandybanan. Med en fin passning gav han Emil Juhlén stora ytor att åka på. Juhlén agerade i sin tur kyligt och serverade Ted Bergström öppet mål, och VSK-anfallaren kunde enkelt sätta 1–3.

SAIK hann reducera till 2–3 innan paus. Efter halvtidsvilan satte dock Västerås gasen i botten, och på sju minuter hade Mikael Olsson och Simon Folkesson sett till att ge VSK en 5–2-ledning att gå på.

Sandviken försökte återigen att äta sig närmare – och lyckades med det två gånger om. SAIK var effektivt på fasta situationer och Patrik Nilsson och Erik Pettersson satte varsin hörna i mål. Men så fort SAIK var på väg ikapp, ja då svarade Västerås. Den här gången genom junioren Juhlén, som ordnade 4–6.

Därefter svarade Andreas Bergwall för en tämligen matchavgörande räddning, då han parerade Christoffer Edlunds frilägesavslut. I stället kunde Ted Bergström därefter sätta 7–4 för VSK. Och när 8–4 kom genom Jonas Nilsson, ja då var matchen i Göransson Arena avgjord.

Den femte och avgörande semifinalen spelas på söndag. En match som Bandypuls TV-sänder.

Mer läsning