Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simons sjuka vecka

/
  • Simon Jansson är äntligen på benen igen efter en jobbig sjukvecka.

Helt däckad i flera dagar.
Simon Jansson har snorat sig igenom en tuff vecka.
– Har aldrig varit så sjuk som vuxen, säger Edsbyns topplirare, som även står över onsdagens hemmaderby.

Annons

– På tisdagen kunde jag åka runt lite på träningen, men började hosta så fort det blev lite tryck i åkningen. Ingen idé att chansa, jag hoppas kunna spela på lördag i stället, säger Simon Jansson, rätt glad över att bara kunna stå på benen igen.

Det blev nämligen en landslagsdebut som kom att kosta en hel del kraft och elände.

– Det var ju tur ändå att jag hann göra en hyfsad insats i den första rysskampen på fredagen, säger Jansson, som ännu på lördagens träning i Nässjö kände sig helt okej.

Men på lördagskvällen kom det stora "raset".

– Jag blev väldigt snabbt jättedålig. Och det var fler. Hasse Andersson blev också sjuk samtidigt, och Daniel Andersson. För Daniel Berlin började det redan på fredagen. Så det är väl knappast en slump, det var något vi fick med oss därifrån, säger Jansson – som sedan fick några rent mardrömslika dygn att rida ut.

– Från söndag till onsdag var jag helt borta, och nedbäddad. Jag orkade bara gå på toaletten, men inte ens titta på tv eller tänka på något. I vuxen ålder har jag aldrig varit sjukare, tur jag hade någon som tog hand om mig. Man känner sig bra liten och klen, säger Jansson, tacksam för stödet från flickvännen Sara Edström.

Först i fredags kunde Simon Jansson ta en liten promenad med hunden, och testade att träna lite på lördagen med baktanken att kanske komma till spel i bortamatchen mot Västerås.

– Men det blev bakslag direkt, fick jobbig huvudvärk. Nu är det bra mycket bättre ändå, men det har verkligen varit en lång vecka där tiden gått så sakta.

Nu tränar Simon Jansson på med gott hopp om att komma till spel i lördagens hemmamatch mot Tillberga.

– Det är en hygglig chans, och det känns rätt viktigt att få de här två matcherna som är kvar innan slutspelet börjar.

Mer läsning