Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simons val – Edsbyn eller VSK?

/

Skotern ligger ute på Blocket.
Men det betyder inte att Simon Jansson bestämt sig för att lämna Edsbyn.
– Nä, det handlar om brist på tid och snö, säger 24-åringen som ger sig betänketid till nästa vecka.
Valet står mellan en fortsättning i Edsbyn eller Västerås SK.

Annons

Allt mer ihärdiga rykten har de senaste dagarna placerat Simon Jansson som nyförvärv i det fortsatt hårdsatsande mästarlaget Västerås SK.

Men ännu på torsdagen hade Simon Jansson inte funderat färdigt över sin bandyframtid.

– Jag har gett mig själv tid till början, eller mitten av, nästa vecka. Men då blir det absolut ett beslut, längre vill jag inte dra ut på det, säger den mångsidige forwarden/mittfältaren.

Som samtidigt medger att det helt handlar om ett val mellan att fortsätta i Edsbyn eller flytta till Västerås.

– Det är väldigt svårt, och mycket att väga in i det beslutet. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen, säger Jansson, som också konfererar med flickvännen om rätt väg att gå.

– Alltså, vi trivs ju väldigt bra i Edsbyn, inget snack om det. Men å andra sidan kan det också vara en poäng med att röra på sig och testa att bo i en större stad. I slutändan blir det nog att gå på magkänslan vad som blir bäst, säger Simon Jansson, som därför håller båda dörrarna öppna.

I stort stod Jansson för en toppsäsong i Edsbyn, där han också fick göra välförtjänt debut i landslaget.

Han tog också plats i bruttotruppen till VM, men hamnade utanför i slutändan.

Samtidigt fick han en uppmaning med sig från förbundskapten Jonas Claesson.

– Han sade att jag skulle hålla igång och köra vidare på is under tiden fram till VM, om nu någon forward skulle bli sjuk och skadad. Så det har jag ju gjort, berättar Jansson, aningen förvånad över torsdagens blågula utveckling.

När en sjuk Erik Pettersson tvingas hoppa av VM i Chabarovsk, då kallar förbundskaptenen in Västerås vasse målskytt Jonas Nilsson till truppen.

– Klart det känns en aning snopet, det var det här läget jag laddat för. Och ett VM är stort, det vill man ju alla gånger vara med om. Men det är samtidigt en tuff konkurrens, och Jonas Nilsson har gjort en otroligt bra säsong. Så visst är det ändå helt korrekt att han får åka, säger Simon Jansson, en lika ambitiös som ödmjuk framtidslirare.

Frågan är nu bara vart den strålande karriären rullar vidare..?

Mer läsning