Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sirius försäsongsskräll – slog regerande mästaren Västerås SK: "Vi kan hota de bästa lagen"

Tisdagens träningsmatch mellan Sirius och Västerås blev en uppvisning av Uppsalalaget, som vann med 6–4 mot regerande mästarlaget.
– Vi är missnöjda med insatsen. Sirius var ett bättre lag än oss, säger VSK:s tränare Michael Carlsson.

Annons

Sirius dominerade mot den regerande mästaren Västerås redan från början. 3–1-ledningen i halvtid utökades till hela 5–1 innan Västerås vaknade till och reducerade.

Trots VSK:s reduceringsförsök slutade matchen 6–4 till Sirius, och det är självklart ett resultat som Siriustränaren är nöjd med.

– Vi gjorde en jättebra match. Vi mötte ett bra Västerås, de saknade några gubbar men har en skaplig förstauppställning ändå måste man ju säga. Vår insats ska inte förringas för det, säger Sirius tränare Olle Gabrielsson till Upsala Nya Tidning.

– Vi är jättenöjda, och det här ska vi ta med oss och veta att vi har en hög kapacitet som gör att vi kan hota de bästa lagen. Men det krävs att vi gör en sådan insats energimässigt.

LÄS OCKSÅ: Från final med Villa till kamp med Sirius: "Det yngsta lag jag spelat med"

Trots att ett par viktiga spelare saknades i Västerås startuppställning var det en blek insats som laget stod för i Uppsala.

– Vi är missnöjda med insatsen naturligtvis. Sirius var ett bättre lag än oss och det är väl det jag kan säga just nu, säger tränaren Michael Carlsson, som menar att det inte går att skylla på spelarna som man saknade.

– Nej, det ska inte spela någon roll. Vi ska kunna göra en bättre insats med spelarna vi har. Men vi fick hittade aldrig lugnet och lyckades inte bygga upp spelet, varken offensivt eller defensivt. Det fanns för lite tålamod och vi har nog en bit kvar tills vi är där vi vill vara.

Västerås har även förlorat mot Bollnäs på försäsongen, med 2–3 i en match som Bandypuls livesände och som du kan se i repris här.

LÄS OCKSÅ: Ted Bergströms mardröm – historien upprepade sig i landslagscomebacken: "Som en flashback"

Matchfakta

Träningsmatch

IK Sirius–Västerås SK 6–4 (3–1)

Mål: 0–1 (9) Linus Björklund, 1–1 (10) Stefan Tranblom, 2–1 (23) Markus Kumpuoja, 3–1 (39) Tobias Engstrand, 4–1 (47) Tobias Andersson, 5–1 (48) Markus Kumpuoja, 5–2 (64) Magnus Joneby, 6–2 (68) Tobias Engstrand, 6–3 (70) Jonas Nilsson, 6–4 (86) Tobias Holmberg.

Hörnor: 4–9.

Publik: 111 (Relitahallen, Uppsala).

LÄS OCKSÅ: Sju veckor kvar till elitseriepremiär – så är draget runt ditt favoritlag

Mer läsning