Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sirius – Lindquists sista uppdrag?

/

Känd som demontränare i Sandviken och Dynamo Moskva.
Men efter en säsong, präglad av kaos, lämnar Thony Lindquist klubben.
– Jag är inte rätt man att dra laget vidare, säger han till UNT.se.

Annons

Sirius värvade starkt inför den gångna säsongen, men utfallet blev inte alls som klubben tänkt sig.

De sportsliga resultaten var svaga och laget klarade sig kvar i elitserien efter stor kvaldramatik. De uteblivna framgångarna innebar att publiken svek och ekonomin kördes i botten. Situationen blev så allvarlig att spelarnas lön drogs in under våren.

Truppläget inför nästa säsong är därmed högst oklart – och på söndagen meddelade tränaren Thony Lindquist sitt avsked i sociala medier.

"Jag har idag meddelat IK Sirius Bandy att jag slutar som huvudtränare. Tack till alla som stöttat oss under säsongen och lycka till!", skrev han på Twitter.

Till UNT.se säger han vidare:

– Det var inget lätt beslut, men det har vuxit fram under semestern och under tiden jag var i Ryssland på VM. Jag nådde inte ända fram och känner att jag inte är rätt man att dra laget vidare.

Thony Lindquist, som bor i Skutskär och jobbar på bandygymnasiet i Sandviken, fyller 61 i år. Mycket tyder på att Sirius blir hans sista uppdrag som tränare på seniornivå.

– Vi kanske kan ha någon form av samarbete i framtiden, jag har i alla fall gjort en sådan öppning för Söderman (Mats, sportchef i Sirius), men att jobba fullt ut som nu, nej, det är inte aktuellt längre, säger han till Upsala Nya Tidning.

Mer läsning