Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sirius på rätt väg till slut: "Vår bästa insats så här långt"

/

Viktor Broberg gör comeback för tredje gången.
Och det råder ingen tvekan om att han blir en viktig kugge i årets upplaga av Sirius.
Det visade han inte minst i genrepet mot Bollnäs.

Annons

– Det känns bra och jag håller nog den här säsongen även om jag är väldigt tung ibland. Men vi har tränat fruktansvärt hårt också med dubbla pass under hösten, säger 33-åringen.

I genrepet mot Bollnäs så visade Sirius att man är på väg ur den långa svacka som försäsongen inneburit. I paus hade man 2–1 på topptippade Bollnäs – efter två mål från just Viktor Broberg.

– Vi har ju inte haft de bästa resultaten och spelmässigt har det varit katastrof varvat med bättre insatser. Men sett över 90 minuter är det här vår bästa insats så här långt, säger han om matchen som Bollnäs vände i den andra halvleken.

En tidig kvittering på hörna av Daniel Berlin följdes upp av ytterligare tre mål, det sista inslaget av Ville Aaltonen i den 87:e minuten. Men resultatet spelade mindre roll för Siriusspelarna.

LÄS MER: Bollnäs tog hörnvägen till seger

– Vi har försökt hitta en känsla och i dag hittade vi en bra känsla, vi spelar lite lägre och försöker få ihop lagt för att hitta en bra connection med lagdelarna. Vi är medvetna om att Bollnäs kommer skapa mycket hörnor och de är bra där, så det är inte konstigt att de gör mål där, säger Viktor Broberg.

Ni tippas hålla till långt ner i tabellen, hur ser du på det?

– Jag skiter i det. Vi har inte pratat mål, men Sirius ska representeras i elitserien även nästa år, det är det vi jobbar för. Det gäller att hitta ett spel där vi får utveckling på våra unga spelare.

Du är äldst i laget. Får du ta papparollen i år?

– Nej då, jag är lika gammal som de andra i huvudet.

Mer läsning