Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sirius plockar in Eskhult – som inte tränat på tre år: "Jag har njutit lite för mycket"

/

Andreas Eskhult har inte spelat elitbandy på tre år.
Men nu ska 38-åringen göra comeback i Sirius – kanske.
– Att jag ska spela i elitserien igen... då ska det allt kännas konstigt bra, säger han.

Annons

Sirius skickade på söndagskvällen ut nyheten på twitter och Facebook att Andreas Eskhult har skrivit på som spelare. En av 2000-talets stora profiler i svensk bandy ska in i laget för att bidra med rutin, tips och energi och även säkra upp en tunn och skadekänslig trupp inför fortsättningen på säsongen.

Men Andreas Eskhult själv ligger väldigt lågt.

– Jag har egentligen inte tagit på mig skridskorna än, jag har gjort en träning innan jul och det var för att ta en kopp kaffe och morsa på grabbarna, säger han.

Eskhult har inte spelat elitbandy på tre säsonger och enligt honom själv så är det knappast aktuellt med spel den här säsongen heller.

– Att jag ska spela elitseriebandy... då ska det allt kännas kontigt bra. Hade jag velat göra comeback hade jag haft en annan livsstil de senaste månaderna. Jag har väl njutit lite för mycket.

Du har inte tränat någonting alls?

– Nej, det har gått väldigt bra att inte träna de senaste tre åren, jag trodde jag skulle få abstinens. Det är tre försäsonger nu utan att jag rört på mig. Så det är lite att ta ut saker i förskott att jag ska spela elitbandy igen.

Men du kommer vara med och träna med laget?

– Efter att jag var ner första gången så har de ringt och frågat om jag ville komma ner och känna på det lite till, det är ungefär så jag ser det. Jag ska ner måndag och tisdag nu och se om det blir någon energi till grabbarna.

Och det är väl ungefär där han ser sin roll. Att bidra med saker på träningar och vid sidan av.

– Jag minns ju själv hur det var när någon utifrån kom in på träningar och provade. Det kan ge extra fart, och Sirius har några unga spelare som man kanske kan ge lite tips, säger Andreas Eskhult.

Du utesluter nästan spel i elitserien. Om det blir kval då?

– Får jag träna en månad kan det ju se helt annorlunda ut. Jag spelade några matcher i division 1 med Wattholma förra året och då märkte man skillnad direkt, att det gick framåt. Och jag är ju bättre i ryggen nu...

En liten dörr på glänt helt enkelt.

Mer läsning