Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista kvällen med gänget – då gjorde Vänersborgsförsvararen ett drömmål: "Har bra skott i alla fall"

/
  • Joakim Johansson gjorde ett drömmål mot Edsbyn – men lånas ändå ut till allsvenska Frillesås ett tag framöver.

Vänersborgs unge försvarsspelare Joakim "Kimmen" Johansson lånas ut till allsvenska Frillesås.
Sin sista elitseriematch på ett tag satte han en oförglömlig rejäl prägel på.
– Jag tänker kliva upp och sätta in någon passning, men ingen kliver på mig. Sen kommer jag så långt, och har ju ett bra skott i alla fall, säger han efter sitt drömmål från 30 meter som betydde 3–2 mot Edsbyn.

Annons

I lagkaptenen och liberon Martin Röings frånvaro konstruerade Vänersborg om till en fyrbackslinje i returmötet med Edsbyn på hemmaplan. Som högerhalv tog Joakim Johansson, vanligen högerback, plats. Han har haft svårt att ta en plats i den vanliga trebackslinjen – och innan den här matchen bara spelat två elitseriematcher den här säsongen.

– Det är klart att man vill spela, och jag har ju som mål att starta här. Men man ska väl inte klaga, vi har Wallin (Richard Kamperin-Wallin), Mossala (Ilari) och Röing (Martin)... Det är inget lätt försvar att slå sig in i och man får ta de chanser man får, säger Joakim Johansson.

Vänersborg fick annars en tuff start på matchen – När Jonas Edling satte 0–2-målet i 38:e minuten pekade helt klart tendensen mot att det skulle kunna bli en lika tung dag som uppe i Edsbyn.

Men innan paus utjämnade Vänersborg till 2–2 på två minuter. Och tidigt in på andra fick Joakim Johansson bollen ovanligt högt upp i banan för att vara honom.

– Ja, vad gör jag där, säger han och skrattar.

– Jag får en passning av "Fager" (Christoffer Fagerström) på vår planhalva, och tänker att jag ska kliva upp och kanske sätta in någon passning. Men ingen gick på mig, så jag klev lite till. Jag har ju i alla fall ett bra skott, så när jag var så pass högt uppe så provade jag, säger han.

Från nästan 30 meter satt bollen rakt upp i krysset bakom en överrumplad Edsbymålvakt i Henrik Karlström – Joakim Johanssons andra elitseriemål i karriären.

– Jag gjorde ett förra året mot Ljusdal också, säger han.

Edsbyn kvitterade till 3–3 – men sedan var det Vänersborg som med kraft gick mot segern. Christoffer Fagerström gjorde tre mål i den andra halvleken och Vänersborg vann med 7–4. I det första mötet lagen emellan, i Edsbyn i onsdags, föll Vänersborg med 3–6 utan att ha någon större chans.

– Jag var ju inte med däruppe, men hörde att vi inte riktigt var på tå. Vi visste ju att man inte tar några gratispoäng mot dom, men nu när vi hade lite sjukdom i och med att Röing var borta så kände vi att vi hade allt att vinna. Vi hade bestämt oss för att göra en riktig krigarinsats, säger Joakim Johansson.

Men frågan är när den vassa skytten spelar elitseriebandy nästa gång. Joakim Johansson lånas ut till allsvenska Frillesås – och på lördagen är det Karlstad som gäller för bortamatch mot Boltic, och dagen efter spelar Frillesås hemma mot Jönköping.

– Jag spelar två matcher i helgen, sedan vet jag faktiskt inte hur det ser ut. Jag har hållit mig lite borta från det där, dom (IFK Vänersborg) får sköta den där biten. Men det är väl innan den 15:e (januari) som IFK måste välja om de ska ta tillbaka mig eller inte, säger Joakim Johansson.

LÄS MER: Så gick det i alla fredagens matcher

Mer läsning