Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixtensson efter finalförlusten: "Man känner sig nerpissad"

Villa hämtade igen ett 0–2-underläge till 2–2.
Men trots momentum där och då får klubben fortsätta vänta på sitt första SM-guld.
– Tar du silver så är du den första förloraren, det är ungefär så man känner, säger tränaren Johan Sixtensson på presskonferensen på Tele2 Arena.

Annons

– Om någon månad eller två kanske man kan vara nöjd med säsongen i stort, men det är ju den här matchen man vill vinna.

Så säger Johan Sixtensson efter finalförlusten med 2–5 mot Västerås SK på Tele2 Arena. VSK hade ledningen med 1–0 med sig in i paus.

– Vi var rätt så kluvna, vi fick inte i gång vårt passningsspel, blev lite för raka och fick inte längden i anfallen. Det var det vi pratade om i halvtid, säger Johan Sixtensson, som fick se Västeråsbacken Patrik Sjöström hitta in med ett frislag tidigt i andra till 2–0.

Men Villa hittade en väg tillbaka, David Karlsson sköt 2–1 med ett skott i högerläge och Johan Esplund ordnade 2–2 från distans.

– Då kände jag att vi var med, och trodde att nu tar vi detta, säger Johan Sixtensson.

Men så blev det inte. Matchen stod och vägde länge, men med tio minuter kvar att spela satte Ted Bergström hörnan för 3–2 och fem minuter senare kom 4–2 genom Tobias Holmberg.

Villa Lidköping har nu spelat fyra SM-finaler: 1975, 1983, 2012 och 2016. Samtliga har resulterat i silver.

– Det är ingen glädje att vara i final när man inte vinner. Tar du silver så är du den första förloraren, det är så man känner sig, nerpissad, säger Johan Sixtensson.

Mer läsning