Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjätte raka förlusten för Kalix – kvalet allt närmare: "Det är äta eller ätas"

/

Kalix höll spelet uppe i knappa halvtimmen.
Sen rasade allt och laget blev överkört av Edsbyn.
– Det känns piss, säger en besviken Johan Sundquist efter 2–8-förlusten.

Annons

Ett pressat Kalix kom till Edsbyn med fem raka förluster, men ändå med en del goda minnen från hemmamatchen mot Sandviken senast. Då pressade man topplaget och föll i slutminuterna.

Av det Kalix fanns inte ett spår kvar i Svenska fönster arena. Efter en hyfsat pigg inledning föll laget ihop totalt.

– Det känns piss, vi klarar oss bra undan med 0–3 i paus. Vi börjar matchen bra faktiskt, första 25, men sen tar dom över totalt. Vi blir väldigt försiktiga, och dom får komma runt, över och i oss. Vi snackar om att vi ska rätta till det efter paus, men vi klappar ihop totalt, säger Johan Sundquist.

26-åringen, som faktiskt firade sin födelsedag just den här kvällen, fick läget som ändå kunde ha fört Kalix in i matchen. Med kvarten spelad fick hans lag frislag en bit utanför straffområdet. Sundquist drog till med en riktig kanon – som träffade ribban.

– Synd, i stället för 1–1 så kontrar dom in 2–0. Det hade varit skönt att få kvitteringen där, men totalt sett är det ju helt rättvist att vi förlorar.

TV: Tagg och Hägglund tycker till om matchen

Att det var han själv som till slut spräckte nollan genom att sätta sitt tionde mål för säsongen var en klen födelsedagströst.

– Vi kom inte upp i höjd, fick inte tryck på bollhållaren och blev passiva som lag. Det faller ihop totalt.

Hans Kalix halkar efter i tabellen, och efter den sjätte raka förlusten har man sex poäng upp till Broberg ovanför kvalstrecket. Och chanserna att rädda upp det hela blir färre och färre för varje omgång som går.

Läs mer: Doldisen klev fram som striker för Edsbyn

– Så är det ju, vi behöver ta fler poäng. Vi har gjort många bra matcher mot lag på övre halvan. Sen när vi möter lag hemma som jag tycker att vi ska vinna mot, så spelar vi dåligt. Det är för dåligt, för ojämn nivå. Vi är för dåliga, säger Sundquist och fortsätter.

– Det gäller att vinna matcher och gör man inte blir det jobbigt.

Vad krävs för att ni ska kunna vända det här och undvika kval?

– Det gäller att börja vinna. Det är äta eller ätas, det är vad det handlar om. Tåget går och vi står kvar på perrongen.

Mer läsning