Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöström om anmälda tacklingen på Zitouni: "Jag gör inget fult överhuvudtaget"

/

Patrik Sjöströms tackling på Alexander Zitouni ska utredas av förbundets disciplinnämnd.
Fel, tycker VSK-backen.
– Jag tycker att det är jättekonstigt, säger han.

Annons

Tidigt på torsdagsmorgonen avslöjade Bandypuls att historiens första videogranskning skickades till Svenska bandyförbundets disciplinnämnd under onsdagen. Ärendet som utreds är Patrik Sjöströms tackling på Alexander Zitouni, som ådrog sig en lättare hjärnskakning i smällen, i tisdagens match mellan IFK Vänersborg och Västerås SK.

TV: Bedöm själv – här är tacklingen som granskas

Vid lunchtid på torsdagen har Patrik Sjöström precis sett Bandypuls filmklipp på situationen. 28-åringen anser att tacklingen mot Alexander Zitouni är regelrätt.

– Tackling och tackling... Jag tycker att jag bromsar upp och han åker in i mig. Jag tycker inte att jag gör något fult över huvud taget. Ska man bara låta dem åka rätt in i straffområdet? Jag vet inte hur vi ska kunna stoppa spelare om vi inte får vara i vägen, säger han.

Håkan Sjösten, ordförande i domarkommittén, beskriver tacklingen som att Patrik Sjöström "kör ut baken, men rätar upp sig precis i tacklingsögonblicket". VSK-försvararen tycker att det är en feltolkning.

– Jag slår stopp och han tar fel väg. När jag gör en broms är det klart att jag behöver böja på benen, men när han väl kommer så ställer jag mig upp. Sedan är det inte alls bra att han får en smäll mot huvudet, det är aldrig kul och det var inte min mening. Men jag kör inte ut min röv för att träffa honom utan jag ställer mig upp när han kör in i mig.

TV: Se höjdpunkterna från Vänersborg–Västerås SK

I fjol hade högerbacken noll utvisningsminuter under hela elitserien. Enligt Patrik Sjöström är det ett bra bevis på att han inte är en ful spelare.

– Den är rätt skön att ha just nu. Jag är inte direkt känd för att spela fult, säger han.

Även om det är du som står i stormen nu – vad tycker du om att bandyn inför videogranskning?

– Ja, det är klart att det är bra att få bort fult spel som inte syns. Men ska man börja granska allt vi gör nu? Man kan ju se det från mitt fall också. Jag har haft tre revbensfrakturer på mindre än ett år på grund av spelare som åker in i mig och kör in klubbor. Börjar man granska åt det hållet också, eller?

Hur ser du på en eventuell avstängning?

– Jag tycker det är jättekonstigt om det inte ens blir frislag på planen. Vi har ändå tre domare på planen och han som kör in i mig har bollen, så...

Är du inställd på avstängning?

– Nej, det är jag inte. Jag tycker inte att det jag gör är något fult, säger Patrik Sjöström, som skickar en öppen hälsning till Alexander Zitouni.

– Jag vill skicka en hälsning till Alexander. Jag hoppas att det är bra med honom och att det blir bra snart.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning