Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöström tillbaka – och fick slita: "Edsbyn är ett av få lag som bjuder upp"

/

Patrik Sjöström var med och inledde Västerås långa segersvit i Kalix.
Sedan har försvararen suttit skadad på läktaren.
Men mot Edsbyn var nummer 14 tillbaka – och levererade direkt.
– Jag har varit väldigt sugen på att spela och det var verkligen roligt i dag, säger 28-åringen.

Annons

Västerås slog Kalix med 4–0 den 11 november. En nystart efter en dålig start på elitserien. För Patrik Sjöström blev det den sista matchen på flera veckor då han skadade ett revben.

Men på söndagen var han tillbaka

– Det har varit så jäkla tätt med matcher så jag vet inte när jag blev skadad. Det var innan Broberg i alla fall. Vilken svår fråga, men det har varit nyttigt att se lite matcher på läktaren också, hur det ser ut. Även om det är skittråkigt, säger Patrik Sjöström, som på grund av det intensiva spelschemat var aningen ringrostig i mötet med Edsbyn.

TV: Se alla mål från VSK–Edsbyn

– Jag har varit väldigt sugen på att spela, det var verkligen roligt i dag. Jag har varit med och tränat men eftersom det varit mycket matcher så har det blivit väldigt lite bandymässigt för mig. Jag har inte ont längre, men jag blev trött.

Att Patrik Sjöström är tillbaka innebär en hel del för Västerås, framför allt på fasta situationer. Mot Broberg så var det exempelvis Anders Bruun som fick ta samtliga hörnor.

– Det är bra för laget att vi får in fler skyttar, jag drar ju rus på mig så andra får fler lägen på exempelvis hörnor. Så det betyder nog en del, säger Patrik, som själv satte 3–0 i 24:e minuten på ett frislag och avslutade Västerås chocköppning mot Edsbyn.

LÄS MER: Sjöström sköt VSK till semifinal

Men efter det så fick hemmaspelarna slita för att hålla undan till lagets sjunde raka seger

– Edsbyn är ett av få lag som verkligen bjuder upp mot oss här i ABB, de går framåt hela tiden och vi gör ett bra jobb i försvaret, de har många med bra fart som kommer igenom mot oss och vi får inte till formationen framför backlinjen, så vi var bra där, säger Patrik Sjöström.

TV: "Det går inte att ge VSK handikapp"

Du låter väldigt nöjd?

– Ja, Edsbyn är fortfarande en av de tunga matcherna att vinna för oss, särskilt borta där de är jättesvåra. Så det är lite extra skönt nu. Och när man varit borta ett tag så vill man verkligen ta tillvara på tiden man är frisk.

Sju raka segrar, vad ska stoppa er i vinter?

– Vi har kommit upp efter några bottennapp, eller det kan jag inte säga... Eller jo, det kan jag fan säga. Vi har kommit i gång med mycket energi nu och spelar riktigt bra.

Noterbart i Västerås omklädningsrum är den tavla som möter dig så fort du kommer in. En vanlig enkel whiteboard med en pil uppåt där det står Tele 2 högst upp – kryddad med små cirklar med titlar laget har nu.

– Tavlan är där för att vi ska se den varje dag, Micke (Carlsson, tränare) är verkligen bra på att plocka fram en vinnarmentalitet, det är en person som man ser upp till, särskilt om man är från Västerås. Och man måste sätta tydliga och öga mål att jobba mot, säger Patrik Sjöström.

LÄS MER: Så är läget i elitserien just nu

Mer läsning