Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukstuga i Edsbyn – så är läget

Edsbyn åker till Kalix utan tre startspelare – och kan tvingas avvara ytterligare två.
Timmarna före avslag är läget ungefär detsamma som i går.
– Det går inte att säga så mycket innan avslag, säger tränaren Thomas Liw.

Annons

Som Bandypuls rapporterade under tisdagen har Edsbyn minst tre startspelare borta inför tuffa bortamötet med Kalix – och ytterligare två kan tvingas se matchen från sidan.

Daniel Liw är hemma av privata skäl. Även influensadrabbade Hans Andersson och Simon Jansson är kvar i Edsbyn – och Jocke Svensk och Daniel Jonsson blev sjuka under resan upp till Norrbotten.

Tre timmar före avslag på Kalix IP var läget fortfarande högst oklart om Jocke Svensk eller Daniel "Popa" Jonsson kan spela i kväll.

– Det är lite svårt att säga än. Jocke måste känna efter på värmningen om det är möjligt. Vi får se om han orkar spela, men vi riskerar inget. Det ska funka att spela också, säger Thomas Liw.

– "Popa" har spytt och grejer, så det är olika typer av sjukdomar. Vi får se om han klarar av att spela, fortsätter Edsbytränaren.

Vad tror du själv om deras prognoser för spel?

– Jag hoppas att de ska kunna spela på något sätt, sedan får vi se hur mycket de blir med och orkar. Men jag vet faktiskt inte, de får ansluta nu till match och värmning.

Med tanke på omständigheterna – hur är feelingen innan match?

– Vi känner ändå för att göra en riktigt bra prestation. Vi lägger oss inte ner och tycker synd om oss själva. Det är en viktig match för oss och vi kommer att göra absolut allt för att få med oss något härifrån.

Thomas Liw öppnar också för att det kan bli en sensationell comeback för assisterande tränaren Magnus "Kuben" Olsson – som lade skridskorna på hyllan efter säsongen 2012/2013.

– Det är inte helt omöjligt. Han har skridskorna med eftersom vi hade matchvärmning på förmiddagen. Så vi får se hur det blir här innan match.

Mer läsning