Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad Bergwall lämnar återbud till landslaget: "Har blivit värre och värre"

/

Andreas Bergwall skulle ha spelat landskamperna i Finland i helgen.
Nu tvingas VSK-målvakten lämna sent återbud.
– Jag har haft problem i ett par veckor, säger 41-åringen.

Annons

I helgen gör Svenne Olsson sina två första landskamper som förbundskapten för svenska herrlandslaget.

Men det blir utan "världens bäste målvakt" Andreas Bergwall som nu lämnat återbud till helgen i finska Borgå. Det är en öm kastarm som krånglar och sätter stopp för hans landslagshelg.

– Jag har haft problem i ett par veckor nu och det har faktiskt blivit värre och värre under tiden. Armen har sagt ifrån och det blev väldigt påtagligt näst senast mot Edsbyn när jag stod och la ner bollen i 90 minuter, säger han.

Därför passar Andreas Bergwall på att åtgärda armen under elitserieuppehållet. Under veckan ska han behandlas för problemen. Han hoppas vara helt frisk när VSK möter Sandviken på bortaplan på tisdag.

– Jag hade gärna åkt med (till Finland), men det här är bäst för alla parter. Jag kan inte göra mig själv rättvisa. Det var så pass att vår massör tyckte att jag inte skulle spela i går. Det går att utföra det vanliga målvaktsspelet, men att kasta ut bollen funkar inte. Det tar bort en del av det jag är bra på, säger Andreas Bergwall, vars ersättare blir Hammarbys Patrik Hedberg.

– Kul att han får chansen. Jag jobbade med honom i Hammarby för ett antal år sedan och det är helt klart en bra målvakts som får chansen.

Det innebär att Patrik Hedberg och Joel Othén, Neftyanik, blir målvaktsuppsättningen till landskamperna mot Ryssland och Finland. Här är hela truppen.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning