Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadedrabbat Bajen nära skräll i Sandviken: "Grymt besviken just nu"

/

Skada efter skada – och en stentuff avslutning på elitserien.
Men Hammarby hade så när tagit båda poängen med sig hem från Sandviken.
– Just nu är jag grymt besviken på mig själv att jag inte kunde avgöra det här, säger mittfältaren Jesper Jonsson.

Annons

Tar man en titt på Hammarbys skadelista den här säsongen är det egentligen ett mirakel att laget fortfarande är med och i högsta grad kämpar om en topp fyra-plats i tabellen.

Per Einarsson och Robert Rimgård var borta i inledningen, Carl-Johan Rutqvist fick både revben brutna och lungan punkterade sist Hammarby mötte SAIK på Zinkensdamm, och så fort Misja Pasjkin tog sig tillbaka från en revbensskada skadade sig Adam Gilljam och Johan Willes. Gilljams befarade nyckelbensbrott är dock inget brott, och Hammarbytränaren Magnus Brodén hoppas att Gilljam kan vara i spel när VM drar i gång – om han blir uttagen vill säga.

MISSA INTE: Stisse Åbergs krönika: Jag säger bara pust, jag säger bara...så starkt, SAIK

Trots det var man nära, nära att göra också det som både Villa och Västerås lyckats med tidigare den här säsongen – vinna mot SAIK i Sandviken.

Vid ställningen 4–3 till Hammarby, SAIK-spelaren Dennis Henriksen på utvisningsbänken, och med bara minuter kvar att spela hade både Misja Pasjkin och Jesper Jonsson superlägen att avgöra matchen. Men Martin Falk i SAIK-målet avvärjde och Erik Pettersson tryckte i stället in 4–4 på en hörna.

Surt.

SE ÄVEN: Stisse Hissar&Dissar från Göransson Arena

– Det är tungt nu, vi hade många chanser att avgöra, säger Jesper Jonsson, som var Hammarbys bäste utespelare.

– Det är klart att vi hade nog tagit oavgjort i förväg, men nu så här i efterhand känns det bara som en förlorad poäng.

I målet storspelade Patrik Hedberg, och även David Brodén, David Pizzoni Elfving och 20-årige Kasper Milerud(som samtliga tre spelat i SAIK i yngre ålder) var riktigt bra i ett Hammarby som backade mycket längre med laget när man försvarade sig än normalt sett.

– Vi vet ju att de gör många mål och försöker stänga till, men det är bara synd att vi inte orkar hela vägen. Vi genomför matchen jättebra, precis så som vi hade pratat om på förhand.

LÄS ÄVEN: Pettersson räddade poängen åt SAIK – och hyllade Hammarbys målvakt

Hammarby är kvar som fyra i tabellen, nu på samma poäng som ett formstarkt Bollnäs, men det är tätt mellan lagen och bara tre poäng upp till Villa och Västerås, som har en match tillgodo.

Hammarby har dock ett riktigt tufft spelschema kvar med Edsbyn (h), Vänersborg (b), Bollnäs (h), Broberg (b) och en avslutning mot Västerås på Zinkensdamm.

– Det är fem tuffa matcher kvar, men det är bara att deppa lite i bussen på väg hem och ladda på för nästa vecka. Vi siktar på att bli bland de fyra bästa och det hade varit gott med två poäng nu, men det blev inte så, säger Jesper Jonsson.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning