Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoglund spelklar – men Peuhkuri får vänta på comeback: "Bättre att han vilar"

/

Filip Skoglund gör comeback på lördag mot Kungälv.
För Broberg gäller det att snabbt resa sig efter knocken i Uppsala i onsdags.
– Nu handlar det mycket om att chansen till slutspel ska leva även efter uppehållet, säger tränaren Fredrik Rexin.

Annons

Broberg tog inte vara möjligheten att hänga på i kampen om en plats bland de åtta bästa lagen i elitserien. Kalix vann med 7–4 efter att ha vänt på matchen i början av andra halvlek.

– Återigen händer det som varit genomgående under säsongen att vi under en kort period släpper in många mål. Vi får inte stopp på det. Det är svårt att analysera, men det är individuella misstag som får ner energin i hela laget, säger Fredrik Rexin.

Fyra matcher återstår av elitserien. Broberg är nere på nio men än så länge lever ett litet hopp om slutspel. På lördag väntar Kungälv som tillsammans mot Broberg ligger i ingenmansland i tabellen.

Tränaren Fredrik Rexin har inga planer på annat än att avsluta den sista matchen inför VM-uppehållet med en seger.

– Det är det som gäller. Nu handlar det mycket om att chansen till slutspel ska leva även efter uppehållet, Alla resultat gick också emot oss också i senaste omgången, säger han.

Ett influensavirus slog ut Filip Skoglund som har hållit honom utanför isen de tre senaste matcherna.

– Jag har legat nerbäddad hela förra veckan med hosta och problem med bihålorna. Det blir bättre, men det går långsamt, säger han.

Nu meddelar Rexin att det blir spel mot Kungälv.

Däremot får Eetu Peuhkuri vänta med sin comeback. Den finska mittfältaren – som för andra året i rad ska spela VM som i år avgörs i ryska Uljanovsk den 1–7 februari – fick en smäll mot knä och tvingades utgå mot Västerås i förra veckan.

– Det är mycket bättre, men inte riktigt hundra än, säger han.

Fredrik Rexin:

– Skulle han slå upp skadan på nytt är han borta från VM och gå på 80 procent funkar inte. Då är det bättre att han vilar.

För Brobergs del gäller det att fortsätta jobba med att försöka hitta ett spel som håller i 90 minuter och utan några djupare svackor.

– Vi gör motståndarna bra med många tappade bollar, missade passningar och andra enkla misstag. Vi kanske måste spela lite enklare, säger Eetu Peuhkuri.

Mer läsning