Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skorven" Persson om sin första träning med Vänersborg: "Allt går mycket snabbare"

/
  • Jonas

Det var en värvning i sista minuten men nu är han på plats: IFK Vänersborgs nya målvakt Jonas "Skorven" Persson. På tisdagen gjorde han sin första träning med laget.

Annons

Den förre elitseriemålvakten har varit på väg till Vänersborg förut. Inför säsongen 2008/2009 ville Jonas "Skorven" Persson byta klubb efter sju säsonger i Falu BS och valet stod då mellan Vetlanda och Vänersborg. Han valde Vetlanda.

– Vi trodde att vi skulle få honom, men vi bjöd inte lika bra villkor, säger Vänersborgs dåvarande ordförande Stig Bertilsson, som i dag är ordförande för Svenska Bandyförbundet, till TT-ela.

Läs också: Vänersborg sista minuten-värvar målvakt: "Det var i elfte timmen"

Själv förklarar Persson valet så här:

– VBK hade precis värvat både Fredrik Rinaldo och Marcus Bergwall, och hade sedan tidigare både Johan Löfstedt och Christoffer Edlund. Jag tyckte att de hade ett bättre lag helt enkelt, säger han till tidningen.

Han kommer senast från spel i ettan med Målilla GoIF och på träningen märkte han skillnaden i både snabbhet och hur hårt kollegan Joakim kan skjuta.

– Målvaktsrörelserna är de samma, men allt går så mycket snabbare här, och att på träning ställas mot han som skjuter hårdast i världen är också inspirerande.

Han var nöjd med sin första målvaktsträning för den nya klubben efter att ha drillats tillsammans med kollegorna David Borvall och Markus Johansson av tränaren Gabriel Bridholm. Det kommer dock att dröja med tävlingsdebuten. "Skorven" är inte aktuell för matchen mot Villa på onsdag och inte heller för Hammarby på fredag, men efter VM är spelschemat späckat och då finns chansen.

– Vi spelar fyra matcher på sju dagar, då kommer han att få någon match, säger tränaren Stefan Karlsson till TT-ela.

Så här ser kommande matcher ut för Vänersborg:

20 januari: Villa Lidköping borta

22 januari: Hammarby hemma

10 februari: Kalix borta

12 februari: Vetlanda borta

14 februari: Tillberga hemma

16 februari: Sandviken borta

Mer läsning