Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulle bli reserv bakom Othén – nu lägger SAIK-talangen Alexander Larsson ner elitsatsningen: "Har inte motivationen"

Två målvakter har redan lämnat SAIK efter säsongen. Nu väljer även 18-åringen som var tänkt att ta platsen bakom Joel Othén att kliva åt sidan. – Jag har beslutat mig för att jag bara ska spela med U20 i år och spela för att det är kul, säger Alexander Larsson till Bandypuls.

Annons

Sandvikens AIK hade tre målvakter i A-lagstruppen förra säsongen – Martin Falk, Abbe Bodin och Alexander Larsson, som mest stod i U20. I slutet av mars kom beskedet att SAIK värvat hem Joel Othén och sedan dess har klubbens andra målvakter droppat av.

Martin Falk bestämde sig för att lägga ner bandysatsningen och satsa på en karriär som fotbollstränare. Abbe Bodin hade ett utgående kontrakt och har gjort klart med Kalix.

Näst på tur är 18-årige Alexander Larsson. Han var tänkt som SAIK:s andremålvakt i vinter, men riktigt så blir det dock inte. Alexander Larsson väljer i stället att lägga ner elitsatsningen och tackar nej till sin plats i A-laget.

– Jag har inte någon motivation till att satsa så där mycket, så jag har beslutat mig för att jag bara ska spela med U20 i år och spela för att det är kul, berättar Alexander Larsson.

Larsson har varit med och tränat när A-laget påbörjat försäsongen, men funderingarna kring framtiden har funnits där under tiden.

– Martin Falk och jag har haft lite kontakt innan och sedan han berättade hur han skulle göra har jag funderat som bara den. Jag har kommit fram till att jag ska göra det som jag tycker är roligt, och det känns som att jag inte har motivationen att träna så mycket och då kommer jag ångra mig tror jag.

LÄS OCKSÅ: Bomben: Superlöftet Martin Falk slutar med bandyn

När det stod klart att Martin Falk skulle sluta berättade SAIK att Alexander Larsson skulle ta platsen som andremålvakt i A-laget. Något som inte var helt förankrat hos honom.

– Nej, jag har ju tränat och kört på fullt ut hela försäsongen, men det har aldrig varit något som varit riktigt helt klart. Jag visste inte att de skulle gå ut med det där, men de tog väl det för givet kanske när jag tränade på och de såg väl att jag körde på fullt ut. Jag har inte pratat om det med så många andra, det är mest jag som har funderat själv, jag och föräldrarna.

– För mig som målvakt kunde jag inte ha fått det bättre än jag skulle haft det i SAIK. Jag skulle haft Joel Othén, som jag tycker är bäst i världen, och dessutom världens snällaste som lär ut allt han kan, och sedan är det ju skapliga skyttar i laget också, så för min utveckling skulle det vara det bästa att spela med SAIK. Men jag känner att jag inte riktigt har den här motivationen att göra en elitsatsning så då valde jag att göra så här.

LÄS OCKSÅ: Gripens målskytt om beslutet att avsluta elitsatsningen: "Känner att jag inte är så sugen just nu"

Nu har Alexander Larsson lagt ner träningarna med A-laget och kör i stället med U20.

– Jag tränar ju fullt ut, är med på alla U20-träningar och kör där men det blir inte samma träningsmängd, det blir tid över där jag kan göra något annat.

Har du lagt ner elitsatsningen för evigt eller tror du att du kan återuppta den framöver?

– Jag har absolut ingen aning. Det visar sig. Nu tar jag det lugnt, spelar med U20 och har roligt.

Kvar i SAIK står nu målvakten Robin Paschen, född 1998. Frågan är om han kan ta platsen bakom Othén, eller om klubben siktar på att värva in någon ny.

Bandypuls söker SAIK för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Nobbad av klubben – nu byter Berner sport: "Ska ge det en chans"

Mer läsning