Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skulle kalla honom bandynörd"

/
  • Adam Gilljam är den spelare i det svenska landslaget som känner Svenne Olsson bäst som tränare.

Den nye förbundskaptenen Svenne Olsson har betytt mycket för den tidigare Brobergsspelaren och landslagsspelaren Adam Gilljam.
– Han gav mig stort förtroende och trodde på mig när jag var ung i Broberg, säger han.

Annons

Ingen spelare i landslaget har haft mer att göra med den nye förbundskaptenen Svenne Olsson än den tidigare Brobergsspelaren Adam Gilljam, numera i Hammarby.

Och att hans tidigare läromästare på fredagen presenterades som ny förbundskapten kom inte oväntat – däremot som en nyhet.

– Jaså, är det klart nu? Det blev Svenne? Jag har inte haft tid att hänga med. Jag har haft fullt upp med jobbet, säger Adam Gilljam på telefon när Bandypuls ringer upp honom.

Efter att Gilljam inför säsongen 2012/13 lämnade Söderhamnsklubben har han under de två senaste säsongerna fortsatt att ha Svenne som ledare – i landslaget.

– Ja, jag har alltid haft ett bra samarbete med Svenne, både i landslaget och i Broberg, säger han och fortsätter:

– Det är klart att han har präglat mig som bandyspelare. Han gav mig stort förtroende och släppte fram mig när jag var ung i Broberg, säger han.

Vad är Svenne Olssons egenskaper som tränare?

– Han är en bra ledare som har en förmåga att få ihop ett lag, det är en stor styrka, säger Adam Gilljam och fortsätter:

– Han är också otroligt bandykunnig och är duktig på att träna in detaljer i spelet. Man skulle nog kunna kalla honom en bandynörd.

Den numera 24-årige Hammarbyspelaren tror inte på några större ändringar från den fartfyllda bandyfilosofi som den tidigare förbundskaptenen Jonas Claesson haft tillsammans med Svenne i landslaget.

– Nej, någon jätteskillnad blir det nog inte, även om Svenne alltid har några nya idéer att komma med...

Mer läsning