Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slagsmål och dramatik när Vänersborg vände mot Villa: "Det blev lite gruff på slutet där"

Den sista matchen i Vänercupen blev en holmgång mellan Villa och Vänersborg.
När krutröken lagt sig hade publiken i Lidköping hunnit se straffar, slagsmål och en tuff ordväxling mellan lagens ledare.
– Det var lite överdrivet, Villa var frustrerade på att det blev som det blev, de var besvikna, säger Alexander Mayborn, som fick lämna arenan med ett grovt matchstraff

Annons

Upplösningen i Vänercupen blev högdramatisk. Ludvig Johansson visades ut för en ojuste tackling och i samband med det utbröt ett bråk som resulterade i grova matchstraff för Vänersborgs Alexander Mayborn och Villas Martin Andreassson.

Dessutom så avvisades IFK-tränaren Stefan Karlsson och Villas Martin Arvidsson efter en tuff ordväxling mellan spelarbåsen.

– Det hände något på slutet, jag vet inte vad så det blir gruff. Det var lite överdrivet, Villa var frustrerade på att det blev som det blev, de var besvikna. Det blev ett grovt för mig, men jag stod bara bredvid och kollade på och lugnade gubbarna. Jag hade ett bra snack med domarna efteråt och de erkänner att de bara var tvungna att ta någon, det accepterar jag. Så det blir ingen avstängning, säger Alexander Mayborn, som fick lämna isen och därmed också missade att Villa fick straff det sista som hände.

Vänersborg snackade ihop sig i paus och vände mötet med Villa Lidköping.

Johan Esplund hade om han reducerat till 5–6 skjutit cupsegern till Villa, men då David Borvall räddade den så blev det i stället Vänersborg som tog hem med på bättre målskillnad.

– Det är alltid roligt att vinna när man ställer upp i en cup, men det är inte nära World Cup eller svenska cupen eller ett SM-guld. Det kan jag erkänna, säger Alexander Mayborn.

Han var mer inne på att det blev en värdefull sista match att ta med sig inför fortsättningen.

– Villa är ett av Sveriges bästa lag, så det är ett bra kvitto för oss. Det här är en början till något. Det var skönt att få med den här andra halvleken, säger han.

Hur såg då vägen ut fram till Vänersborgs seger?

Det började bäst för Villa Lidköping som gick upp till 3–0 på nio minuter – för att hålla 4–1 i paus.

– Det kändes inte så jäkla bra där vid 0–3, vi är lite virriga och spelar inte ihop. Men inför andra så ändrar vi saker i vår uppställning och diskuterade hur vi skulle göra och att vi måste höja oss. Då gör vi 5–0 i andra och det blev ett helt annat spel, säger Alexander Mayborn.

För honom så är den här säsongen början på något helt nytt. För ett par år sedan så fanns inte tankarna alls på att spela vidare på elitnivå för anfallaren som tidigare bland annat representerat Sirius och Gripen.

– Jag såg inte det här framför mig, jag hade bestämt mig för ingen mer elitsatsning, men sen har saker i livet fallit på plats med hus och barn. När chansen kom och jag fick ett tryout -kontrakt så tog jag den, har aldrig varit bättre tränad än nu vid 31 års ålder. Det är roligare än nånsin, säger han.

– Bara att få spela med en som Sergejj Lomanov, det är stort som fan. Man njuter mer av allting nu när man blir äldre, man tar inget för givet längre. Som yngre rullade det bara på och blev vardagsmat. Varenda träning är fantastisk rolig.

Mer läsning