Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog ner SAIK-backen – här är Pizzoni Elfvings ord om matchstraffet: "Jag förstår ingenting"

David Pizzoni Elfving sänkte Jocke Bergman i kvartsfinal 2.
Nu är avstängde anfallaren irriterad över att missa Hammarbys ödesmatch i Göransson Arena.
– Jag förstår ingenting om jag ska vara helt ärlig, säger han.

Annons

TV: Se kvartsfinal 3 mellan SAIK och Hammarby här

I 81:a minuten i tisdagens kvartsfinal 2 på Zinkensdamm uppstod en situation i Sandvikens straffområde. Bollen lyftes in, det blev rörigt framför mål och plötsligt låg SAIK-försvararen Jocke Bergman ner på isen efter en smäll mot ansiktet från David Pizzoni Elfving. Slaget gav Hammarbys anfallare, som är känd för sin fysiska spelstil, grovt matchstraff.

Två dagar senare är David Pizzoni Elfving fortfarande frågande till domslutet. Så här beskriver han situationen:

– Det är lite kampsituationer i straffområdet och vi har ett frislag utifrån kanten. Vi slår in bollen, den går över och in bakom mig och jag är lite fasthållen. Han (Jocke Bergman) har varit på mig lite tidigare, så jag gör kanske en häftigare rörelse än jag behöver. I samma situation ramlar vi och min klubba verkar ha träffat olyckligt. Det var absolut inte något som var med flit, säger 30-åringen.

Vad säger du om straffet?

– Jag förstår ingenting om jag ska vara helt ärlig, men det spelar ingen roll vad jag säger. Jag gör inget medvetet i alla fall. Jag är lite fasthållen och sliter mig loss, det är trots allt en målchans bakom ryggen på mig.

Han fortsätter:

– Jag blir utvisad i förstaläget och är besviken över det. Jag åker och sätter mig och då kommer domaren och visar det röda kortet. Då fattar jag ingenting.

David Pizzoni Elfving har sett tv-bilderna från Bandypuls i efterhand.

– Det ser ut ungefär som jag känner, men jag ser inte exakt vad som händer, säger han.

LÄS MER: Jocke Bergman: "Det hade kunnat gå riktigt illa"

Tv-bilderna visar också hur David Pizzoni Elfving lämnar utvisningsbåset, glider över till andra långsidan och sparkar i sargen när han lämnar planen. Sargen delas och träffar en sargvakt som åker i isen.

– Jag såg det på tv-bilderna och upplevde inte alls det när jag klev av. Det var väldigt olyckligt och absolut inte meningen. Jag ska kolla exakt vem det var så ska jag självklart be om ursäkt.

Vet du något mer om avstängningen? Hur lång blir den?

– Jag vet väl inte än, det är ett beslut som tas någon gång i dag antar jag. Jag har skickat mitt yttrande om vad som hände, nu ska den kommittén (Svenska bandyförbundets fristående disciplinnämnd) ta ställning till det.

Om Hammarby vinner i kväll, tror du att du spelar nästa match då?

– Absolut, jag ser ingen anledning till att jag inte ska göra det. Om de ser samma saker som jag ser på tv-bilderna så tycker jag det syns att det är en situation som gör det hela och att det är oavsiktligt. Och det verkar inte ha tagit så allvarligt på Jocke Bergman heller.

Han uttalade sig i går om att hans syn hade kunnat ryka...

– Okej. Nej, det har jag inte sett.

Har du pratat med honom?

– Nej, jag har inte pratat med honom alls. Jag kan bara beklaga om han tycker det var otäckt. Det var inte min mening.

Så, hur går det i kväll?

– För mig är det tråkigt att inte kunna vara med och bidra, men feelingen i övrigt är att det är rätt bra även om vi ligger under med 0–2 i matcher. Tar vi en match där uppe kan allt hända. En lite bättre defensiv så tror jag på 5–3-seger, säger David Pizzoni Elfving, som följer med laget till Sandviken.

TV: Se alla höjdpunkter från kvartsfinal 2 på Zinken

Mer läsning