Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelsfest på Bandypuls!

Elitserien är avslutad. Nu tar slutspel och kval vid.
Därför varvar Bandypuls upp – och tv-sänder minst tre kvartsfinaler och minst tre semifinaler.
– Vi snäppar upp ytterligare nu när allvaret börjar, säger redaktören Christoffer Million.

Annons

Bandypuls.se, som ägs av MittMedia, har under hela elitseriesäsongen direktsänt en match i veckan.

Nu när seriespelet är över och slutspel och kval väntar varvar Bandypuls upp till nästa nivå. Det gör sajten genom att tv-sända minst tre kvartsfinaler och minst tre semifinaler.

– Det känns så klart väldigt roligt att kunna erbjuda möjligheten att se slutspelet till alla bandyvänner runt om i landet. Det visar också att MittMedia fortsätter mena allvar med sin storsatsning på bandy, säger Bandypuls redaktör Christoffer Million.

Per Selin, som är ligachef för elitserien, är också positiv till initiativet med ännu fler matcher på Bandypuls.se.

– Det är lite över förväntan att Bandypuls, som sänt en match i veckan, gör den här storsatsningen. Det ser vi jättepositivt på, men framför allt tror jag att supportrarna i Sverige tycker att det är positivt, säger han.

– Det har visat sig att det inte bara är hälsingar och gästrikar som kollar på matcherna. Signalerna jag har fått är att det är väldigt många långväga tittare som inte bara vill se sina egna lag utan även kollar på andra matcher för att de är intresserade av bandy, fortsätter Per Selin.

Är det viktigt för bandyn att den här satsningen görs när utbudet på tv är skralt?

– Syns man finns man. Dels är det viktigt för att man har tillgång till att se hela matcher, men också för att det finns bildmaterial som sprids i andra sammanhang – som i sociala medier och på er hemsida, säger Per Selin.

– Sedan inbillar jag mig att den som kan gå på en match gör det och inte sitter hemma framför datorn och tittar. Och skulle det vara så är det kanske människor som blir sugna att gå på grund av sändningen.

De tre första kvartsfinalerna som sänds är Västerås SK–Bollnäs (14/2), Villa Lidköping–Edsbyn (17/2) och Edsbyn–Villa Lidköping (19/2). Matcherna kommenteras av Bandypuls reportrar Leo Hägglund och Peter Axman.

Mer läsning