Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelsformen slipas i Vetlanda

Slutspelsklart och en lång resa till bortamatchen mot Vetlanda – som slåss för att slippa kval. Då gäller det att slipa detaljer för Broberg.
– Vi kan åka ned och göra en skitmatch, men då får vi ingenting med oss. Vi måste ta chansen att bygga självförtroende nu, säger Erik Jonsson.

Annons

Fram till landslagsuppehållet kämpade han om en plats som startspelare. När den kom i bortamatchen mot Tillberga var det ute på hans position från juniortiden – som högerhalv.

– Jag tycker att jag hittade rätt ganska snabbt, och jag har ju gjort några matcher för A-laget där tidigare, säger han.

När Jonsson tog steget ut på kanten, flyttade istället Jonas Nygren in på mittfältet – mycket för att få in hans spetskvalitéer högre upp i banan. Något som har visat sig vara lyckat.

– Jonas (Nygren) har också fått ett lyft med sin nya position. Vi får ett extra vapen med honom där. Vi är ganska nöjda med hur det har fallit ut, konstaterar Erik Jonsson.

I onsdagens segermatch mot Villa svarade 26-åringen för ett mål och två assist. Men viktigast var att laget på nytt fick känna sig som vinnare efter två bleka insatser mot Sandviken och Bollnäs efter uppehållet.

– Det var efterlängtat med en seger, viktigt att få bygga upp lite av vinnarkänslan igen och att vi hittat spåret vi har haft under säsongen igen, säger Jonsson. Efter matchen var han ändå självkritisk till sin insats vid Villas två första mål, där Daniel Andersson alltför ostört fick plocka ned lyften och göra mål.

– Ja, jag och Ilari (Moisala) skulle väl ha haft koll på Daniel (Andersson) där, konstaterar han.

I Vetlanda är det i eftermiddag en annan Andersson som det gäller att se upp med – Joakim, som ofta är den som hotar i djupet. 27 mål och tio assist har den 22-årige anfallaren mäktat med under säsongen. Men efter Villamatchen säger Erik Jonsson att han och försvaret står bättre rustade – inte minst för eventuella lyft.

– Vi har snackat ihop oss nu. Det var bra att vi fick matchen mot Villa där vi kunde nöta på och få in de grejerna så att de sitter till slutspelet.

Och Broberg, som är slutspelsklart har nu två matcher på sig att vässa formen inför kvartsfinalspelet. Dagens motståndare Vetlanda slåss för att slippa kvalspel, så det är ingen lätt uppgift som väntar.

Hur motiverar ni er till dagens match?

– Vi ska ta chansen att fortsätta slipa detaljer och bygga självförtroende. Det skulle stärka laget väldigt om vi kan ta en seger. Samtidigt resonerar vi att det ska vara sportsligt mot alla lag, så vi tänker ge allt, säger Erik Jonsson, som lagom till slutspelet blivit varm i kläderna och gärna fortsätter ute på sin nygamla högerhalvsposition.

– Så länge tränarna vill ha mig där så kör jag gärna på där, säger han inför årets sista bortamatch i Elitserien.

Mer läsning