Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöfall och kalldusch sabbade ikonens tränardebut: "Det gäller att hitta en känsla nu"

/

Första matchen som tränare blev dyster för Hammarbyikonen Stefan X:et Erixon.
Förlust mot Bollnäs hemma på Zinkensdamm – och släckt hopp om en topp 4-placering.
– Det var märkligt att det kom så mycket snö, säger han.

Annons

25 januari fick Manus Brodén sparken som tränare för Hammarby – trots bra resultat rent sportsligt.

En vecka senare klev Stefan X:et Erixon och Anders Östling in i Bajens omklädningsrum för att ta över rodret och försöka lotsa en något trasig förening mot ett lyckat SM-slutspel.

TV: Se målen som sänkte Hammarby

Men den första uppgiften, mot formlaget Bollnäs, blev ingen rolig upplevelse. Särskilt som den första halvleken helt förstördes av ett ymnigt snöfall

– Innan omspolningen efter en kvart så börjar vi bra, men sedan kommer vi av oss helt och tappar allt och Bollnäs har vaknat och vinner alla närkamper, säger Stefan Erixon, som egentligen aldrig fick se om han och Anders Östlings intåg i laget fått någon effekt.

Först kom det där snöfallet som gjorde att matchen bröts efter knappa 14 minuter för plogning av isen. Och när matchen kom igång igen efter ett 25 minuter långt uppehåll – ja då var det Bollnäs som fick utdelning och gick upp till 3–1 innan den "riktiga" halvtidspausen.

TV: Hägglund och Axman analyserar mötet på Zinkensdamm

När isen blev spelbar igen i den andra halvleken så hittade aldrig Hammarby någon rytm i sitt spel och Bollnäs kunde kontrollera hem lagets tionde raka seger.

– Vi kommer ut bra men missar nåt läge och sen ringer det där bak, 1–4 kändes tungt och vi får inget grepp. Bollnäs får spela stort och spela i beskedligt tempo som de gillar och som de inte ska kunna få göra på Zinken, säger Stefan Erixon.

LÄS MER: Bandykollen går igenom slutspurten i elitserien

Då Sandviken slog Gripen/Trollhättan innebär Hammarbys förlust att de med två omgångar har fyra poäng och över dussinet mål att hämta in på Sandviken för att nå topp 4 i tabellen.

– Ärligt talat har inte jag kollat på tabellen utan jobbat med att få ihop ett häng efter ett uppehåll som varit rätt spretigt, nu får vi ta en match i taget som det så snyggt eter. Det gäller mer att hitta en känsla i spelet, i dag träffar vi inte als rätt, säger Stefan Erixon.

TABELL OCH RESULTAT: Ställningen i elitserien med två omgångar kvar

Frånsett den här matchen, hur är det att vara tränare?

– Det har varit en kort tid, men det är kul och ja... en annorlunda grej. Det är särskilt kul nu när det är slutspel på gång och slutspelskaratär på matcherna. Det är bara att gilla läget.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning