Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderberg både nöjd och missnöjd: "Bränner alldeles för många lägen"

/

Det var kluvna känslor för Martin Söderberg efter hemmapremiären.
Glad åt poängen – men samtidigt också självkritisk.
– Tyvärr bränner jag alldeles för många lägen, säger Brobergs anfallare.

Annons

Ett oavgjort resultat, 3–3 mot Villa, var ett steg framåt för Broberg jämfört med uddamålsförlusten i premiären mot Vetlanda. Men helt nöjd var ändå inte Martin Söderberg några minuter efter slutsignalen i omklädningsrummet.

– Inte just nu, kanske i morgon. Det var en jämn match och blir ett rättvist resultat. Men personligen bränner jag alldeles för många lägen.

Läs mer: Fredrik Rexin efter första tränarpoängen

Det var framför allt i inledningen av den andra halvleken som Martin Söderberg hade några gyllene lägen att ge Broberg ledningen igen.

– Jag hade några stycken, men är alldeles för enfattad och för dålig i vänstervinkeln. Jonas Nygren spelade snett inåt bakåt och det ska bara vara mål.

– Sedan försökte jag på mig en backhand och det var inte så långt borta. Men jag skulle ha svingat för det var inte så många bakom mig. Det ska vara mål och då hade vi kanske haft fler poäng.

Villa inledde med att framgångsrikt lyfta bakom Brobergs backlinje. Och det gav också utdelning direkt när skyttekungen David Karlsson gav Lidköpingslaget ledningen redan efter två minuter.

Tränaren Fredrik Rexin tvingades också till att göra några små justeringar. Och på mindre än en minut vände Broberg till 2–1 efter bland annat ett mål från Martin Söderbergs klubba.

Säsongens andra fullträff för Brobergs skyttekung.

I en svängig och ganska öppen första halvlek var ställningen 3–3.

Den andra halvleken blev betydlig mer tillknäppt.

– Jag vet inte om det blev lite spänt och båda lagen var lite rädd och förlora helt enkelt. Det blev inte så mycket fram och tillbaka i andra med två lag som mer höll i bollen.

Läs mer: Det vill sig inte för Villa på Hällåsen

Det var Villa som tog över spelet mer och mer under den andra halvleken. Framför allt skapade gästerna många hörnor, totalt elva stycken i matchen jämfört med Brobergs endast två.

Martin Söderberg erkände också att han kände sig aningen ringrostig efter det långa speluppehållet och den uppskjutna matchen mot Hammarby i den andra omgången.

– Det är klart det känns att vi inte har spelat på ett tag. Framför allt på hörnor, även om vi inte hade så många just i kväll. Även matchtempot som gör att man får byta oftare och sitta lite längre. Men samtidigt blir vi mer sugna att spela och får mer energi av det i stället, säger Martin Söderberg.

Villa fick en sista chans att avgöra matchen på en hörna i slutminuten. Men Robert Dammbro fick bollen på sig och den andra halvleken slutade mållös.

– Det finns saker och slipa på, men 3–3 hemma mot Villa är ändå ett okey resultat, säger Martin Söderberg.

TV: Snabbanalys efter Broberg–Villa: "En sprudlande första halvlek"

TV: Se höjdpunkterna från Broberg–Villa

Mer läsning