Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderberg i fokus med hattrick och bränd straff: "Vet inte vad som hände"

/

Martin Söderberg öppnade och stängde målskyttet.
Han missade också en straff.
– Men huvudsaken är att vi vinner, säger anfallaren efter 5–2 mot Kungälv.

Annons

När Martin Söderberg vandrade av Hällåsens is efter 3–3 mot Villa Lidköping var han missnöjd med insatsen, och krävde bättre effektivitet från sin egen klubba. Det fick han också mot Kungälv.

Totalt bar tre mål Söderbergs signatur.

– Det var skönt. Hela laget spelade jäkligt stabilt, framförallt defensivt, konstaterar han.

Läs mer: "En fördel att spela inomhus med bra is"

Martin Söderberg angav tonen när han redan i den nionde minuten förvaltade en hörna. Kungälv kvitterade visserligen snabbt, men Söderberg satte återigen Broberg i förarsätet när han friställdes av en lyra med halvtimmen spelad.

Desto mer slumpartat var då Brobergs 3–1-mål, som också kom före halvlekens slut. Vadim Arkhipkin vandrade in från vänster och vallade turligt bollen i nät via en motståndare.

– Vi var disciplinerade över hela banan och hade en ganska okej offensiv. Vi visste att chanserna skulle komma, konstaterar Söderberg som kanske hade trott och hoppats att matchen skulle avgöras tidigt i den andra akten.

Robert Dammbro kostade på sig att missa ett friläge, och några minuter senare hade Filip Skoglund ett skott som gick i insidan på stolpen.

Istället gick ridån ner med en halvtimme kvar i Ale Arena. Kungälv gav bort bollen utanför eget straffområde, Robin Redin hittade Jonas Engström och 4–1 var ett faktum.

– Efter det blev det aldrig nervöst, trots att de gjorde ett mål till och fick någon hörna även efter det, konstaterar Martin Söderberg och syftar på Mikael Lindbergs sena reducering från straffpunkten.

Läs mer: Brobergstränaren: "Vi kommer stärkta ur förra fighten"

Däremot hoppade han över sin egen möjlighet från samma position, efter att Arkhipkin blivit fälld vid 4–1. Söderberg missade nämligen, dessutom med grov marginal.

– På träningen igår satt alla i nättaket och krysset, så det kändes jäkligt bra när jag gick fram. Men sedan vet jag inte vad som hände. Jag gjorde något konstigt och bollen satt fem meter utanför…

Söderberg revanscherade sig dock i slutminuten när han satte 5–2 fri med målvakten Kimmo Kyllönen.

– De blev frustrerade på slutet och vi utnyttjade det på ett bra sätt genom att hålla oss kalla. Det här var en grym insats, säger han.

Ladda ner Bandypulsappen - ställ in push för just ditt favoritlag

Mer läsning