Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderberg vill skjuta Broberg till semi: "Det är feelingen man fått"

/

I fjol svarade han för sin bästa säsong i karriären.
Nu vill Martin Söderberg ta nästa steg – och skjuta Broberg till semifinal.
– Det känns stabilare än på många år, säger skyttekungen.

Annons

Med sina 37 mål var Martin Söderberg Brobergs i särklass bästa målskytt förra säsongen. Målskörden gav dessutom en sjätteplats i elitseriens skytteliga.

Nu vill Söderberg ta nästa steg i utvecklingen och siktar på en ännu större målskörd.

– Jag gjorde min bästa säsong i fjol. Nu har det gått lite knackigt på försäsongen men jag kom väl igång lite under World cup. Jag har mycket mer att bevisa den här säsongen, och jag hoppas på ännu fler mål, säger han.

Som vanligt när man pratar om Broberg inför säsongen så är den stora frågan om laget ännu en gång kommer att ta sig till slutspel. Och på förhand ser det onekligen ut som att laget, precis som i fjol, kommer att vara ett av de lag som slåss om en av de sista platserna på rätt sida slutspelsstrecket.

Läs mer: Söderberg sänkte Baikal Energy

Martin Söderberg tvekar inte om målsättningen, målet är att ta sig till slutspel. Men skyttekungen stannar inte där – han pratar gärna om att bryta lagets dystra kvartsfinaltrend och ta sig vidare till semifinal.

– Jag tycker det känns stabilare än på alla år som jag har spelat i Broberg. Vi vill ta ytterligare ett kliv och jag tror att vi kan vara med och slåss om semin mer i år än tidigare, säger han och fortsätter.

– Den feelingen har man fått, vi har en bra trupp och det känns bra. Alla är taggade på att ta det här klivet, vilket är ett enormt kliv. Men vi är redo.

Läs mer: Så svarar spelarna i förbundets enkät

På upptaktsträffen fanns förbundskaptenen Svenne Olsson med som experttyckare. Med glimten i ögat skickade han en passning till sin efterträdare på Söderhamnslagets bänk, den nya Brobergstränaren Fredrik Rexin.

Olsson konstaterade att Brobergs trupp är starkare i år och att kraven därför är högre. Någonting som Martin Söderberg håller med om.

– Filip (Skoglund), Eetu (Peukhuri) och Fritiof (Hagberg) är tre starka nyförvärv. Vi tappar Ilari (Moisala) och Rolf (Larsson) och jag tycker att vi ersätter så att vi har en bättre trupp i år, Simon Blomkvist har dessutom fått ett år på sig och har tagit många kliv. Vilket många har gjort.

Svenne Olsson har styrt Broberg i många år. Nu har Fredrik Rexin tagit över. Vad är skillnaden?

– Det är inte så stor skillnad, det känns bara att man får lite ny energi. Killarna i laget som har haft Svenne väldigt länge tror jag får lite nyladdning när Fredrik kommer in. Jag är riktigt imponerad över hur han har gjort det dessutom, han är en skön kille som har fått till ett lugn i truppen, säger Martin Söderberg.

För egen del då, hur ska du göra fler mål än i fjol?

– Det handlar mycket om att ligga och hårddra i djupet, jag tycker att vi har börjat spela bättre. Vi har Adam Wijk, Nygren och Filip Skoglund som vi har fått in, så vi har riktigt vassa passningsklubbor. Då kommer vi komma i fler lägen där framme.

Läs mer: Broberg pressade SAIK i kvarten

Mer läsning