Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderbergs passning efter derbyförlusten: "Edsbyn lägger rätt mycket energi på mig"

/

Martin Söderberg fortsätter göra mål för Broberg, men mot Edsbyn räckte det inte till poäng.
Efteråt skickade anfallaren några passningar till moderklubben.
– Edsbyn lägger rätt mycket energi på mig, säger tvåmålsskytten.

Annons

Martin Söderberg gör sin tredje säsong i Broberg sedan han lämnade Edsbyn. Att möta moderklubben i Svenska Fönster Arena är därför inget nytt.

I tisdagens derby gjorde han två nya mål, totalt 15 nu på elva matcher, i ett derby som stundtals präglades av heta känslor.

– Det är skitkul. Edsbyn lägger rätt mycket energi på mig, så det är roligt, säger Martin Söderberg, som tycker att han uppvaktas mer än vanligt när han spelar på sin gamla hemmaplan.

– Det smäller lite extra när jag kommer än när någon annan kommer. Det är en del fulsmällar som man får ta, fortsätter 23-åringen.

Martin Söderberg inledde sitt målskytte när han gjorde 1–1 i friläge på passning från Jonas Engström. I andra halvlek reducerade han sedan till 3–4 efter att Edsbyn ryckt ifrån med tre raka mål. Då firade han hörnmålet genom att jubla rakt i ansiktet på gamla lagkamraten Jocke Svensk som blev liggande framför honom.

– Svensk åker ju med yxan rakt fram på varje hörna när han rusar på mig, så det brukar vara skönt att dra dit dom (hörnorna), speciellt mot Edsbyn, säger anfallaren.

Ditt jubel mot Svensk var en medveten passning?

– Så är det absolut. Det var ett dåligt rus av honom, helt enkelt.

Trots förlusten var Martin Söderberg ändå nöjd med Brobergs prestation – inte minst med tanke på att tre startspelare saknades. Robert Dammbro och Robin Redin var borta sedan tidigare, men under fredagen insjuknade även Filip Skoglund som låg bakom tre av fyra mål i derbyt mot Bollnäs (4–5) förra tisdagen.

– Det känns tungt just nu, men jag tycker att vi stundtals spelar riktigt bra i andra halvlek. Edsbyn får kontra lite och de gör väl åtminstone ett av målen så. En pinne hade väl känts bra för oss som det känns, säger Martin Söderberg, som dessutom skickar beröm till huvuddomaren Ulrik Bergmans sätt att döma derbyt.

– Han håller en bra nivå. Det kändes som att han hade kunnat ta någon utvisning till, men annars skötte han sig bra. Han släpper mycket och det tycker jag är tillåtet i ett derby. Det blir en del slag, men det är från båda lagen så jag tycker det är rättvist.

Mer läsning