Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderbergs slumpmål visade vägen

/
  • Brobergs tvåmålsskyttar Vadim Arkhipkin och Martin Söderberg.

Ett slumpmål från skyttekungen Martin Söderberg blev avgörande i mötet mellan Vetlanda och Broberg.
Matchen slutade 7-3 till Broberg, som får en dos självförtroende med sig in i det stundande slutspelet.
– Det ger oss energi som vi tar med till vilka vi än möter, säger Söderberg.

Annons

Matchen stod och vägde vid ställningen 3–3 en bit in i andra halvlek. Då stressade Martin Söderberg försvararna högt, plockade upp en slarvig passning och kom ensam med målvakten Philip Svensk. 

– Jag slog till med en backhand som blev fin, säger Söderberg.

Efter Söderbergs mål släppte fördämningarna i Vetlandas försvar helt. De satsade framåt mot ett ramstarkt bortaförsvar, och Broberg kunde göra flera enkla mål fram till slutresultatet 3-7.

Två mål blev Martin Söderbergs facit för kvällen, precis som för matchens lirare Vadim Arkhipkin. Den sistnämnde stod för dessutom för en passningspoäng, när han frispelade Jonas Engström till 3-6.

– Vi bestämde oss i halvtid för att rycka upp oss, och drog ner en forward till mittfältet i andra. Det känns alltid kul att vinna, speciellt när man har en lång resa hem, säger Arkhipkin.

På förhand var det Vetlanda som hade mest att spela för i lördagens match mot Broberg. Poäng, och Elitserieplatsen skulle vara säkrad till nästa säsong. 

Och hemmalaget började bäst i Sapa Arena. De höll bollen långa stunder och hade en välförtjänt 2-1-ledning med sig in till halvtidsvilan. När Broberg väl stack upp handlade det mest om korta anfall med få spelare inblandade. Något som tränare Svenne Olsson fick rätta till både i en tidig timeout och i halvtid.

– De hade mer energi än oss i första halvlek, men vi fick göra lite defensiva korrigeringar och jobba hårdare.

Om första halvlek var tillknäppt så öppnade båda lagen upp sig i andra. Båda lagen kom till flera avslut, och inom loppet av tre minuter gjordes tre mål. 

– Båda lagen släppte på bromsen i andra, och jag tycker vi gör en fantastiskt bra halvlek, med mängder av avslut och ett stundtals vattentätt försvar.

För Broberg återstår bara tisdagens hemmamatch mot Hammarby, innan det är dags för slutspel. Lagets elfte raka. 

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Det här är en match som man "måste" spela, när man egentligen vill titta mot slutspelet. Men vi går stärkta från den här matchen, både sett till organisationen defensivt, att vi skapar mycket framåt och visar tendenser till ett bra lyftspel, säger Svenne Olsson.

Mer läsning